فرق نارنج و ترنج در چیست؟

نارنج و ترنج میوه هایی از گروه مرکبات هستند که هرکدام خواص زیادی برای سلامتی دارند. فرق نارنج و ترنج در مواردی زیادی مثل ظاهر و طعم بوده و می توان به راحتی این دو میوه را از هم تشخیص داد.

فرق نارنج و ترنج در چیست؟

سرویس علوم - نارنج و ترنج هر دو میوه ای از گروه مرکبات هستند و فرق زیادی حتی در خواص درمانی آن ها وجود دارد. نارنج یک میوه ترش است که از آن، می توان رب نارنج و از شکوفه های بهاری آن مربای بهار نارنج، شربت بهار نارنج و دمنوش بهار نارنج، تهیه کرد. فرق نارنج و ترنج از جمله مواردی است که شاید اغلب افراد از آن اطلاع نداشته باشند؛ از این رو در این مطلب، ابتدا به خواص هرکدام اشاره خواهیم کرد و در نهایت به تفاوت آن ها خواهیم پرداخت.

نارنج و خواص آن

درخت نارنج، درخت نسبتا کوچکی است که در مناطق نسبتا گرم می روید. نارنج به عنوان مادر مرکبات شناخته می گردد و پایه خوبی برای پیوندهای شاخه های نارنگی یا پرتغال است.

اغلب میوه های ترش به ویژه مرکبات، حاوی ویتامین C هستند. به همین دلیل مصرف آب نارنج می تواند ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. نارنج علاوه بر اینکه هضم کننده غذاست، در درمان کم خونی و درمان دیابت، برای سلامتی قلب و عروق نیز به عنوان یک ماده موثر و کاربردی شناخته می گردد. از جمله خواص دیگر نارنج می توان موارد زیر را برشمرد:

  • افرادی که در هوای آلوده دچار خفقان می شوند، می توانند از نارنج استفاده کنند.
  • نارنج حاوی ماده ای به نام سینفرین است که باعث کاهش وزن می گردد.
  • خواص ضد یبوست، ضد نفخ، ضد پیری، ضد تهوع و نشاط آوری این میوه به اثبات رسیده است.
  • نارنج به علت دارا بودن مقادیر زیادی از ویتامین C به جذب آهن کمک کرده و از این رو مصرف آن در دوره بارداری توصیه می گردد.
  • استفاده از آب نارنج به عنوان چاشنی روی غذا، به هضم غذا کمک زیادی خواهد کرد.
  • دم کرده برگ نارنج نیز آرام بخش و ضد تشنج بوده و در درمان میگرن، بی خوابی و اختلالات کبدی موثر است.
  • از روغن نارنج برای تهیه داروها، لوازم آرایشی و صابون استفاده می گردد.

روش نگهداری آب نارنج برای جلوگیری از تلخ شدن و کپک زدگی

ترنج و خواص آن

میوه ترنج که معمولا با نام برگاموت هم شناخته می گردد، میوه ای از خانواده مرکبات است که معمولا در مناطق مدیترانه ای می روید و در کشورهای ایتالیا و فرانسه به صورت تجاری کشت می گردد. میوه ترنج از پیوند درخت لیمو و درخت پرتغال به وجود می آید و آن را از طریق پیوند زدن و یا از طریق رویش دانه می توان تکثیر کرد. این میوه حاوی مقادیر بسکمک زیادی سیترونلال است؛ از این ماده معمولا در درمان افسردگی و بیماری های روانی به عنوان یک ماده آرامش بخش استفاده می گردد.

این میوه سرشار از آلفا پینن، آلفا ترپینئول، لیمونن، آلفا برگاپتن، میرسن، لینالول و لینالیل استات است. از جمله خواص درمانی ترنج می توان موارد زیر را برشمرد:

  • بر طرف کننده نفخ معده
  • درمان ناراحتی های پوستی مانند تبخال و ترک های پاشنه پا
  • درمان افسردگی، استرس و اضطراب
  • رفع چین و چروک پوست
  • یک آنتی بیوتیک قوی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های عفونی

لازم به ذکر است که از روغن ترنج، برای تقویت معده، درمان جای جوش، درمان شوره سر، تهیه عطر و دئودورانت های طبیعی استفاده می گردد.

فرق نارنج و ترنج

  • شکل ظاهری

برگ های درخت نارنج، سبز شفاف، بیضی شکل و نوک تیز است؛ برگ های درخت ترنج، سبز تیره، کشیده و دارای دمبرگ است.

  • رنگ میوه

نارنج به رنگ نارنجی تیره و ترنج زرد لیمویی است.

  • مزه

میوه ترنج مزه ای کاملا تلخ داشته و نارنج ترش و خوشمزه است. (مزه میوه ترنج، تلخ تر از گریپ فروت است.)

  • طبع

نارنج میوه ای با طبع سرد و خشک است؛ در حالی که طبع ترنج گرم و خشک است.

سخن پایانی

در این مطلب خواص نارنج و ترنج و تفاوت میان آن ها بررسی شد. ترنج و نارنج در طعم و ظاهر متفاوت هستند و علاوه بر مصارف کاربردی، خواص زیادی برای سلامتی بدن دارند؛ شما می توانید برای کسب آگاهی بیشتر در مورد خواص این دو میوه، از مطالب خواص ترنج برای سلامت بدن و خواص نارنج در درمان بیماری ها در خبرنگاران نیز دیدن کنید.

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در قسمت نظرات و پرسش ها در میان بگذارید.

منبع: ستاره

به "فرق نارنج و ترنج در چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرق نارنج و ترنج در چیست؟"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید