برگزاری جشنواره ملی چای در ژاپن زیر آسمان پرستاره
به گزارش یومی بلاگ، جشنواره ملی چای در ژاپن
مراسم صرف چای در فرهنگ کشور ژاپن جایگاه ویژه ای دارد و هرساله جشنواره ملی چای در ژاپن برگزار می گردد. بازدید نمایندگان زیادی از سراسر دنیا با محلی ها همراه می شوند و در این مراسم سنتی که در سراسر کشور برپا می گردد شرکت می نمایند. اما سال جاری مردم شهر بیسی در استان اوکایاما تصمیم گرفتند مراسم جشنواره را کاملا متفاوت برگزار نمایند. در حین شرکت در جشن علاوه بر نشستن درون اتاق های چایخوری متمایز و مدرن که با الهام گرفتن از صورت های فلکی ساخته شده و طوری به نظر می رسند که داخل زمین ذوب می شوند، مهمانان فرصتی برای لذت بردن از طبیعت و منظره در زیر آسمان پرستاره را خواهند داشت. با خبرنگاران همراه شوید تا درباره این جشن قدیمی بیشتر بدانید.
ویژگی های جشنواره ملی چای در ژاپن در بیسی
اتاق های چای، در اطراف تپه های و کوه های دور که، دارای منظره ای باور نکردنی از سرزمین های پر فراز و نشیب هستند احداث شده اند. طراحی و معماری آن از طریق Moriyuki Ochiai اجرا شده است. او معتقد است که از این منطقه بیش از یک جشنواره ملی چای در ژاپن می توان استفاده کرد.
سایت هایی که این سازه ها را در آن قرار داده اند، با فضایی طراحی شده اند که می توانند با رویدادهای مختلفی در طول سال تطبیق پیدا نمایند، از جمله مواردی که از طریق نجوم و مراکز چای برگزار می گردد، و این سایت حتی قابلیت برگزاری کنسرت و تئاترهای پر مخاطب را نیز دارد.
اتاق های چای رنگارنگ از منطقه خود الهام گرفته شده است، که معروفیت خود را مدیون ستاره ها و نجوم هستند. (رصدخانه نجومی بیسی در نزدیکی آن است) و به شکل یک صورت فلکی از اشکال مستقل متحرک طراحی شده است. در کنارهم قرار گرفتن این اتاق های چای عجیب و غریب، منظره و محیطی را شکل داده اند که موجب تفریح و نشاط مردم شده وباعث شده که فعالیت های انسانی با هیجان خاصی ادامه یابد.
طبیعت اطراف و آسمان پرستاره به زیبایی در هم آمیخته شده اند تا منظره تازهی را ایجاد نمایند که از طریق دهانه ها و شکاف هایی که از سازه های چندگانه خارج می شوند قابل مشاهده هستند. وجود این سازه ها به صورت پراکنده روی زمین، باعث ایجاد یک محیط گسترده در دل طبیعت شده است که از طریق حضور مردم، شادی و نشاط به آنجا بخشیده است. علاوه بر این طبیعت و محیط اطراف این سازه ها، در نوع خودشان زیبا و بی نظیر هستند که از درون حفره های ساخته شده روی دیوارها به درون آن ها، سرازیر می گردد. نظر Moriyuki Ochiai را درباره سازه خود خواندید.
در خارج از سازه های مختص جشنواره ملی چای در ژاپن، آینه ها روی دیوارهای شانزده مورد از چای خانه ها نصب شده اند تا منعکس نماینده محیط اطراف هر دو در روز و شب باشند. در ساخت آن ها از چوب هایی در رنگ های سفید، نارنجی، آبی و زرد استفاده شده است.
Moriyuki Ochiai گفت: با ادغام این کمربند تازه از چای خانه ها با تپه ها، کوه ها و آسمان های پرستاره شهر Bisei، ما در پی ساخت یک چای خانه برای برگزاری جشنواره ملی چای در ژاپن و تغییر منظره شهر هستیم.
آداب و رسوم چای خوردن در ژاپن
مراسم نوشیدن چای در زبان ژاپنی به نام هایی چون چانویو یا اوچا شناخته می گردد. این مراسم سنتیم با صرف چای سبز ژاپنی ماچاو شیرینی های سنتی ژاپنی همراه است. هدف از اجرای این مراسم، صرفا نوشیدن چایی نیست، بلکه به قول ژاپنی ها تهیه یک لیوان چای از قلب، اتفاق می افتد. چای ابتدا از چین وارد کشور ژاپن شد و در قرن 12 بود که نوشیدن چای سبز در این کشور رایج شد. در قرن شانزدهم مردی به نام سن نو ریکیو مراسم درست کردن چای را به مردم آموزش داد.
با این که سال ها از این اتفاق گذشته است اما مردم ژاپن چای را به همان روشی که ریکیو به آنها آموزش داد درست می نمایند. البته دو نوع مهمانی چای در ژاپن رایج است. در اوچاکای مهمان نوازی نسبتا ساده است و شامل ارائه چای رقیق است که در برخی مواقع با یک غذای سبک همراه است. چاجی مراسم رسمی تری است که با غذای کامل همراه است و در پی آن چای غلیظ و چای رقیق سرو می گردد. چاجی حداقل چهار ساعت طول می کشد.
- در مراسم چای به جای فنجان در کاسه نوشیده می گردد.
- این مراسم در هر جایی نمی تواند برگزار گردد بلکه در اتاق مخصوص که اتاق چای یا چاشیتسو نام دارد انجام می گردد.
- ژاپنی ها موقع ورود به اتاق چای کفش خود را در می آورند و روی پارچه ای به نام تاتامی می نشینند.
- چای سبز در این مراسم در قوری ریخته نمی گردد بلکه در کاسه افراد ریخته شده و روی آن آب جوش می ریزند و میهمان باید خودش با همزنی کوچک و زیبا آن را هم بزند.
- بعد از نوشیدن چای در میزبان باید در مقابل مهمان وسایل چای را تمیز نموده و در جای مخصوص خود قرار دهد و بعد از آن مهمانان می توانند اتاق چای را ترک نمایند.
- در مراسم چای ژاپنی ها باید حتما کیمونو(لباس مخصوص ژاپنی ها) به تن نمایند.
مراسم نوشیدن چای در مهمانی های ژاپنی، جایی است که مهمان برای ساعتی سرگرم و آرام می گردد. تهیه و سرو چای از طریق شخص میزبان، به منزله احترام تلقی شده و رابطه بین میزبان و مهمان را صمیمی تر و عمیق تر می کند. نوع تزیین اتاق مخصوص این مراسم و آراستن گل ها و گیاهان هم از نکاتی است که به آن توجه بسیاری می گردد. جالب است بدانید که استفاده کردن از گل مصنوعی در این مراسم نوعی بی احترامی تلقی می گردد.
منبع: lonelyplanet.com
منبع: الی گشت