تکامل نوزاد دریک ماهگی

به گزارش یومی بلاگ، عضلات گردن نوزاد رفته رفته قوی تر می شوند و در نتیجه او می تواند سرش را به مدت کوتاه بالا نگاه دارد. مثلا نوزاد می تواند در حالیکه بر روی شکم دراز کشیده است سرش را برای چند لحظه بالا نگه دارد و حتی ممکن است قادر باشد سرش را به طرفین بگرداند. بعلاوه ممکن است وقتی در جایگاه اتومبیل نشسته (بخصوص اگر بوسیله بالشتک های مخصوص که به این منظور طراحی شده است حمایت گردد) سرش را بالا نگاه دارد.

تکامل نوزاد دریک ماهگی

تکامل نوزاد دریک ماهگی

بالا نگاه داشتن سر

عضلات گردن نوزاد رفته رفته قوی تر می شوند و در نتیجه او می تواند سرش را به مدت کوتاه بالا نگاه دارد. مثلا نوزاد می تواند در حالیکه بر روی شکم دراز کشیده است سرش را برای چند لحظه بالا نگه دارد و حتی ممکن است قادر باشد سرش را به طرفین بگرداند. بعلاوه ممکن است وقتی در جایگاه اتومبیل نشسته (بخصوص اگر بوسیله بالشتک های مخصوص که به این منظور طراحی شده است حمایت گردد) سرش را بالا نگاه دارد.

کشف اندام ها

هنگام تولد، نوزاد هیچگونه شناخت و آگاهی در خصوص دستها و پاهای خود ندارد. در طول یکماه اول زندگی آنها را کشف می نماید که برای او عمل دشواری محسوب می گردد. در ابتدا کف دستها و پاها را کشف می نماید. شما می توانید با نگه داشتن دستهای او در بالای سرش و صحبت در خصوص اندامها و یا شمردن انگشتها، علاقه اش را تشویق کنید.

فراگیری آرام کردن خود

نوزادان عاشق مکیدن هستند. آنها به مکیدن احتیاج دارند. در حقیقت ممکن است شما کشف نموده باشید که استفاده از پستانک در آرام کردن نوزاد بسیار موثر است و نوزاد در یک ماهگی می تواند خود را با آن آرام سازد و وقتی نمی تواند آن را بیابد ممکن است از شصت دست یا سایر انگشتان برای آرام کردن خود استفاده کند.

مکیدن انگشت در شیرخواران بزرگتر ممکن است بیانگر احتیاج برای لمس شدن و در بچه ها بزرگتر نشانه ای از اضطراب باشد و باید به آن توجه گردد.

نگریستن به کسی که با او حرف می زند

نوزاد یکماهه شما می تواند با فراوری اصواتی از ته حلق و شبیه کو کو یا هوم احساس خود را بیان کند. تعداد کمی از نوزادان در این زمان واقعا می خندند. حتما وقتی او صداهای ته حلق و اصواتی نظیر کو کو و سایر اصوات را از دهان خارج می نماید با اصواتی مشابه پاسخ دهید و با او رو در رو صحبت کنید. نوزاد از جلب توجه شما لذت می برد. اگر شما کار دارید می توانید از آنسوی اتاق با او صحبت کنید زیرا او حتی از شنیدن صدای شما از راه دور هم لذت می برد. علیرغم آنکه نوزاد شما از چند روزگی قادر به شناسایی شما بوده است ممکن است در انتها ماه اول زندگی بتواند این توانایی خود را نشان دهد. تقریبا نیمی از نوزادان در این سن شناخت واضحی نسبت به والدین نشان می دهند. (نسبت به پدر و مادر عکس العملی بیش از آنچه نسبت به غریبه ها نشان می دهند، آشکار می سازند.) و ممکن است نوزاد با تماشا شما ساکت گردد و به چشمهای شما خیره گردد و یا حتی لبخند بزند.

چشم ها می توانند اشیا را دنبال نمایند

نوزاد شما در این زمان می تواند با چشمانش که قدرت تمرکز کردن یافته اند حرکت اشیا را دنبال کند؛ کاری که در زمان تولد تنها برای مدت کوتاهی قادر به انجام آن بود. فروشگاههای اسباب بازی فروشی مملو از اسباب بازی هایی هستند که برای تکامل این مهارت طراحی شده اند. ولی شما می توانید این کار را به همان خوبی با اشیا معمولی هم انجام دهید. یک جغجغه یا ملاقه پلاستیکی با رنگ روشن را در جلوی او نگاه دارید و به دو طرف حرکت دهید. سپس به بالا و پایین حرکت دهید. این عمل باید توجه نوزاد شما را جلب کند. با این حال ممکن است وی قادر نباشد تا حدود سه ماهگی حرکات عمودی را به نرمی دنبال کند. شما می توانید با او به بازی چشم- در- چشم را انجام دهید؛ به اینصورت که صورت خود را به سرعت به او نزدیک کنید و به آرامی سرتان را از یک طرف به طرف دیگر بچرخانید. معمولا چشم های نوزاد در چشم های شما قفل می گردد.

آیا تکامل نوزاد من طبیعی است؟

بخاطر داشته باشید که هر نوزادی منحصر به فرد است و سرعت تکامل های شناختی او با دیگران فرق دارد. موارد ذکر شده تنها باید به اسم خطوط راهنمای آنچه که نوزاد شما توانایی انجامش را دارد، مورد استفاده قرار گیرد. اگر نوزادی نمی تواند همه این کارها را انجام دهد، بزودی خواهد توانست. اگر نوزاد شما نارس است معمولا احتیاج به زمان بیشتری برای انجام کارهای مشابه با سایر نوزادان همسال خود خواهد داشت. به همین علت است که متخصصین اطفال معمولا معتقدند نوزادان زودرس دارای 2 سن متفاوت هستند. سن زمانی (از روز تولد محاسبه می گردد) و سن هماهنگی (از تاریخی که باید بدنیا می آمده، محاسبه می گردد) .

پزشکان معمولا تکامل نوزادان زودرس را از زمانی که باید بدنیا می آمده ارزیابی می نمایند. اگر در زمینه تکامل نوزاد خود سوالی دارید می توانید از پزشک او بپرسید.

منبع: www.ninisite.com

منبع: راسخون
انتشار: 5 مهر 1400 بروزرسانی: 5 مهر 1400 گردآورنده: umeblog.ir شناسه مطلب: 8244

به "تکامل نوزاد دریک ماهگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تکامل نوزاد دریک ماهگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید