8 کاربرد اشتباه زبان بدن که دیگران خوششان نمی آید

به گزارش یومی بلاگ، اشتباه در استفاده از زبان بدن گاهی می تواند برای شما گران تمام گردد و بیشتر در افرادی که فکر می نمایند با زبان بدن آشنا هستند و اطلاع دارند روی می دهد و مشکل اینجاست حتی نمی دانند که از این نوع از زبان بدن در موقعیتی اشتباه استفاده می نمایند. در این مطلب 8 مورد از این اشتباه ها زبان بدن را با هم مرور می کنیم.

8 کاربرد اشتباه زبان بدن که دیگران خوششان نمی آید

به گزارش خبرنگاران به نقل از هاوکن یو، علی رغم ارتباطات شفاهی و کتبی، ارتباط غیرکلامی یک زبان حقیقی نیست. تفسیر درست یا غلط اشارات غیرکلامی خاص توسط افراد آزادانه صورت می گیرد. پس در خصوص این اشارات زبان بدن هوشیار باشید:

  • زل زدن: مراقب باشید به کجا نگاه می کنید

ما بارها و بارها در رابطه با استفاده از ارتباط چشمی هنگام به کارگیری زبان بدن و برقرای ارتباط صحبت به میان آوریدم. ولی زل زدن با ارتباط چشمی متفاوت است.

این که چشمان ما به کجا خیره و متمرکز شده است کاملا آشکار است اما گاهی خودمان به آن توجهی نمی کنیم. ممکن است این را از همکار خانمتان شنیده باشید که فلانی همواره به من زل می زند. پس مراقب باشید که مدت زمان و نوع نگاه شما می تواند مانند یک شمشیر دو لبه باشد.

  • تماس های فیزیکی در زبان بدن

برقراری تماس جسمی با شخص دیگر می تواند نزدیکی و صمیمیت را نشان دهد، یا نشانگر همدردی و نگرانی باشد (مثلا وقتی دستتان را روی دست یا شانۀ طرف مقابل می گذارید)؛ اما گاهی ممکن است دیگران یک تماس بی قصد و غرض و ساده را هم اشتباه برداشت و آن را بی احترامی و رد کردن مرز ارتباطی تلقی نمایند یا آن را به عنوان نشان دهنده تسلط یا پایین آوردن خودشان تفسیر نمایند. دیگران را بااحتیاط و دقت لمس کنید. بدانید چه شخصی در چه جایگاهی و با چه میزان صمیمیت و آشنایی مقابل شما قرار گرفته است.

  • خمیازه کشیدن: به اندازۀ کافی نخوابیدی؟

ممکن است زمانی که با همکارتان صحبت می کنید این اتفاق را تجربه نموده باشید- یک خمیازۀ سرکوب شده را رها می کنید و بعد خوب نخوابیدنتان در شب گذشته را بهانه می کنید- و عکس العمل فوری طرفتان این است که حوصله ات را سر بردم؟ چه بهانۀ غیرماهرانه ای آوردید. گاهی نمی گردد جلوی خمیازه را گرفت و در بسیاری از مواقع هم می توان. اگر توانستید این حرکت را مخفی کنید و یا از وقوع آن جلوگیری کنید. نمی توانید تصور کنید خمیازه کشیدن تا چه اندازه تاثیر منفی روی ارتباط شما و طرف یا طرف های مقابلتان دارد.

  • دست دادن و زبان بدن: شل و سرد، بدون صمیمیت

دست دادن شما به طور خاص موقع مصاحبۀ کاری یا دیدار با افراد جدید بسیار مهم و امری اجتناب ناپذیر است که از همین بعد هم اهمیت زیادی در ارتباطات اجتماعی دارد. دست دادن باید محکم باشد، البته نه خیلی محکم.

یک دست دادن بی روح و شل می تواند نشانۀ عدم علاقه و میل شما باشد. این نوع دست دادن و یا حرکت دادن طولانی مدت و مدام یک تصور اولیۀ خیلی بد را شکل می دهد هر کدام می تواند یک تاثیر اولیه بد را برای طرف مقابل شما داشته باشد.

  • فضای شخصی: از حباب من برو بیرون

همگی ما حبابی را به عنوان فضای شخصی اطرافمان با خودمان حمل می کنیم- منطقۀ امنی که دیگران باید بیرون آن بمانند، مگر این که خودمان اجازۀ ورود به آنها داده باشیم. این فضا بسته به محل زندگی، جنسیت، شخیصت و حتی سن و سال می تواند متفاوت باشد. برخی، افراد را در کمتر از یک متری خود نمی توانند تحمل نمایند و برخی با در کنار دیگران قرار دریافت مسئله ای ندارند. این شما هستید که باید تشخیص دهید تا چه اندازه به یک فرد می توانید نزدیک باشید و یا حتی وارد این فضای شخصی شوید. نزدیک شدن بیش از حد به کسی می تواند باعث ناراحتی یا حتی عصبانیت او گردد. پس برای رعایت جوانب اطمینان سعی کنید فاصله مناسب را با افراد اطراف خود حفظ کنید.

  • لبخند زدن: به چی لبخند می زنی؟

لبخندها نیازمند مهارتند و اغلب برداشت های آزادانه ای توسط افراد از آنها می گردد. گاهی اوقات رابطه شما را صمیمی تر و گاهی بی احترامی تلقی می شوند. لبخند زدن در وقت و مکان نادرست می تواند به عنوان توهین، بی احترامی و حتی مسخره کردن برداشت گردد.

همچنین تحقیقات نشان داده اند که مردان اغلب لبخند زدن بدون منظور زنان را به عنوان حرکت های سبک برداشت می نمایند. همان طور که در خصوص خیره شدن گفته شد، زمانی که موقع لبخند زدن می گردد مراقب فضا و نشانۀ غیرکلامی که برای دیگران می فرستید باشید. اما مد نظر داشته باشید از سوی دیگر نیز لبخند به جا و صحیح هم می تواند به صمیمیت و بهتر شدن تاثیر اولیه یاری کند.

  • حرکات اضافی

ساییدن و فشردن دست ها، یا دیگر شکل های لمس کردن خودتان، می تواند توسط دیگران به عنوان نشانۀ رنج، ناراحتی یا مضطرب بودن شما برداشت گردد. سعی کنید از دست به کمر ایستادن، باز کردن پاها و حتی گاهی مواقع بی دلیل دست به سینه ایستادن خودداری کنید. هرچند استفاده به جا از این حرکات در جای خود کاربردهای فراروانی به همراه دارند.

  • ژست ها (حرکات بیانگر و اشاره)

برخی از ژست ها، مانند واژه ها، معنی دارند، مثلا نشان دادن انگشت شست دست به دیگری که می تواند متناسب با فرهنگ های دیگر نشان از تایید یا حتی بی احترامی باشد. نکته اینجاست که فرهنگ محل و فردی را که قرار است از زبان های اشاره بهره ببرید باید بدانید و آشنایی داشته باشید، با این حال مراقب باشید، برخی از حرکات در یک فرهنگ هیچ منظور خاصی در خود ندارند، اما همین حرکت در فرهنگ دیگر ممکن است معنی بسیار متفاوتی داشته باشد. مثلا نشانه انگشت شست یا همان OK در فرهنگ دیگری می تواند بسیار وقیح باشد و یا حتی به معنی به مبارزه طلبیدن باشد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 3 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: umeblog.ir شناسه مطلب: 2514

به "8 کاربرد اشتباه زبان بدن که دیگران خوششان نمی آید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 کاربرد اشتباه زبان بدن که دیگران خوششان نمی آید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید