دانستنی های غذایی برای روزه گیران
به گزارش یومی بلاگ، در ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی روزه دار باید با سایر ماه ها چندان تفاوتی نداشته باشد. حتی در صورت امکان هم باید ساده تر باشد تا بتوان از بعضی حالت های طبیعی که ممکن است در ماه رمضان به علت تغییر شرایط تغذیه ای و زندگی در بعضی افراد ایجاد گردد به دور ماند.

دانستنی های غذایی برای روزه گیران
در ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی روزه دار باید با سایر ماه ها چندان تفاوتی نداشته باشد.
حتی در صورت امکان هم باید ساده تر باشد تا بتوان از بعضی حالت های طبیعی که ممکن است در ماه رمضان به علت تغییر شرایط تغذیه ای و زندگی در بعضی افراد ایجاد شود به دور ماند.
از این رو، در اینجا به بعضی از این موارد و علل بروز آن که بیشتر بر اثر عدم رعایت نکات تغذیه ای ایجاد می شود، اشاره می کنیم.
تشنگی: تشنگی یکی از عواملی است که در طول روزه داری خصوصا در روزهای اولیه آن هم در فصل گرما ایجاد می شود.
بنابراین باید از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهایی که منجر به تشنگی می شوند نظیر: بادمجان، فلفل، کله پاچه، سیراب شیردان، تنقلات بسیار شور و شیرین، ادویه جات و بعلاوه سبزی خوردن در وعده سحری که در طول روز منجر به تشنگی می شود، دوری کنید.
سوء هاضمه: غذاهای سرخ شده و پرچرب، غذاهای حاوی قند زیاد، پرخوری هنگام سحر، غذاهای تند و غذاهایی که ایجاد نفخ و شکم درد می نمایند، می توانند منجر به سوء هاضمه شوند. از این رو، اجتناب از زیاده خوری ، نوشیدن آبمیوه های طبیعی یا آب و پرهیز از نوشابه های گازدار و غذاهای پرچرب به برطرف این عارضه یاری شایانی می نمایند.
یبوست: مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده و مواد غذایی فاقد فیبر از علل عمده بروز یبوست است. یبوست می تواند باعث ایجاد بواسیر و شقاق های دردناک مقعد شود که منجر به نفخ شکم هم می شود.
بنابراین اجتناب از مصرف شیرینی جات و افزایش مصرف آب، شیر، میوه های پرفیبر و نان های سبوسدار مانند سنگک، جو و چاودار و بعلاوه استفاده از خورش های ملین و سبزی دار و سالاد در وعده افطار و سحر می تواند در برطرف یبوست بسیار موثر باشد.
سردرد: عدم مصرف کافئین، انجام کار زیاد در طول روز، گرما و کم خوابی می تواند از علل زمینه ساز بروز سردرد شود. سردرد وقتی با افت فشار خون همراه شود می تواند منجر به سردرد شدید و حالت تهوع قبل از افطار شود.
لذا، استراحت و کار سبک می تواند از بروز این عارضه که معمولا در روزهای اولیه ماه مبارک رخ می دهد، جلوگیری کند.
افت فشار خون: مصرف کمتر مایعات و کاهش مصرف نمک در طول روز می تواند در بعضی افراد مستعد، منجر به کاهش فشار خون که ممکن است با عواملی نظیر ضعف، خستگی، کم شدن انرژی و سرگیجه خصوصا هنگام برخاستن و ظاهر رنگ پریده اتفاق افتد، همراه باشد، لذا برترین راه برای برطرف این معضل آن است که تا حد امکان به مکان های گرم نروید و در فاصله افطار تا سحر مصرف مایعات را افزایش دهید.
کاهش قند خون: خوردن میزان زیاد قند مانند حلوا، زولبیا، بامیه، شله زرد و چای شیرین خصوصا هنگام سحر باعث می شود که بدن میزان زیادی انسولین ترشح کند و در نتیجه باعث افت قند خون می شود که از علائم آن می توان به ضعف، سرگیجه، کاهش تمرکز، تعریق زیاد، احساس لرز، سردرد و تپش قلب اشاره نمود.
بنابراین با خوردن غذاهای فیبری و میوه ها هنگام سحر و محدود کردن نوشیدنی ها و غذاهای حاوی قند زیاد می توان به برطرف این مشکل یاری کرد.
انقباضات عضلانی: در اثر مصرف ناکافی غذاهای حاوی کلسیم، مهمیم و پتاسیم نظیر: میوه ها، محصولات لبنی، گوشت و خرما، انقباضات ناگهانی و دردناک عضلانی در بعضی افراد مستعد، ایجاد می شود. لذا در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید.
منبع:سایت کنجکاو
ارسال به وسیله کاربر محترم سایت :kashancloop
/ج
منبع: راسخون