مناطق عشایری خراسان شمالی، ظرفیتی برای توسعه گردشگری
به گزارش یومی بلاگ، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های مختلف عشایر استان بر لزوم برنامه ریزی برای استفاده از این ظرفیت ها به منظور توسعه گردشگری تاکید نمود.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، حبیب یزدان پناه مدیرکل میراث فرهنگی این استان، در نخستین جلسه کارگروه توسعه گردشگری و صنایع دستی عشایر استان گفت: گردشگری در جامعه عشایر به سبب وجود فعالیت ها و جاذبه های متنوع محیطی، چشم اندازهای زیبای جغرافیایی و صنایع دستی که آثار هنری بدیعی برای مردم دیگر مناطق محسوب می گردد، صندلی ویژه ای دارد.
یزدان پناه اضافه کرد: در صورت فراهم شدن زیرساختهای لازم با توجه به جذابیتهای زندگی عشایری میتوان این کانون را به عنوان یکی از قطبهای گردشگری استان برای توسعه صنعت گردشگری معرفی کرد.
او با اشاره به استقبال بالای مردم از جشنواره های طبیعت خراسان شمالی و جشنواره توانمندی های عشایر طی سال های گذشته، مطرح کرد: سال جاری نیز برنامه ریزی ها و هماهنگی های لازم برای تهیه مستندی از زندگی و آداب و رسوم عشایر استان با مشارکت صدا و سیما انجام شده است.
یزدان پناه برگزاری جشنواره ها و استقرار سیاه چادرهای عشایر در جهت جاده آسیایی از دشت تا فاروج را از جمله برنامه های انجام گرفته برشمرد و گفت: این اقدامات ضمن ایجاد فضایی پر نشاط و امید برای مردم، فرصتی برای معرفی توانمندی ها و پتانسیل های عشایر استان به عنوان یکی از ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری است.
رجب زاده، معاون امور عمرانی استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست بر لزوم ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس در عشایر و یاری به توسعه زیر ساخت های آنان برای توسعه گردشگری تاکید نمود.
نخستین جلسه کارگروه توسعه گردشگری و صنایع دستی عشایر استان به استناد مصوبه شورای عالی عشایر استان و به دستور استاندار با حضور دستگاه های ذی ربط از جمله امور عشایر، میراث فرهنگی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری، جهاد کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، آب و فاضلاب روستایی، صندوق بیمه روستایی و عشایری و اتحادیه تعاونی های عشایری در محل دفتر معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار گردید.
منبع: میراث آریا