روستای کهتویه ماسوله جنوب ایران در هرمزگان

به گزارش یومی بلاگ، هرمزگان استانی تاریخی در جنوب ایران است که جاذبه های مجذوب کننده بسیاری را در خود جای داده است به طوری که یکبار سفر به این منطقه نمی تواند جوابگوی تمام دیدنی های آن باشد. یکی از جاذبه های بی نظیری که در این منطقه وجود دارد روستایی است به نام کهتویه که شباهت بسیاری به ماسوله گیلان دارد. روستای کهتویه در استان هرمزگان همچنان اصالت خودش را حفظ نموده و همین موضوع سبب شده تا معروفیت بسیار در این استان داشته باشد. در این مطلب خبرنگاران میخواهد درباره روستای کهتویه در هرمزگان خدمتتان توضیح دهد، همراه را در سفر به جنوب ایران باشید.

روستای کهتویه ماسوله جنوب ایران در هرمزگان

روستای کهتویه در 35 کیلومتری شهرستان بسنک در استان هرمزگان قرار گرفته و زمانی که به این منطقه می رسید که در سایه سار کوهستانی پنهان شده و به این منطقه جذابیت ویژه ای بخشیده است. این روستا میزبان خوبی برای مسافرانی است که جنوب ایران سفر می نمایند و محلی است که شب نشینی های بسیاری هم چنان در آن برگزار می گردد و موجب خوش شدن حال اهالی و مسافران این منطقه گرم جنوبی می باشد.

معماری این منطقه علتی بر تمایز آن با دیگر روستاهای این استان است، حالت پلکانی که در آن وجود دارد و کوچه های تنگ و باریکش همگی بر جذابیت این منطقه می افزاید. در این فراز و نشیب ها، چشم اهالی محلی که به مهمانان تازه وارد می افتد با آن لهجه شیرین جنوبی با اصرار شما را به خانه هایشان دعوت می نمایند تا لحظات شیرینی برایتان رقم بزنند، بنابراین اگر به این روستا سفر کردید زیاد نگران جای خواب و خورد و خوراک نباشید چرا که مردم روستای کهتویه در هرمزگان به میزان خونگرم و مهمانوازند که حتما شما را به یک وعده غذا دعوت خواهند کرد. بیشتر خانه هایی که در این روستا ساخته شده اند از سه طرف با تپه محاصره هستند و اولین خانه زمانی که به این روستا وارد می شوید بر روی زمین و آخرین خانه در نزدیکی آسمان آبی نیز قرار گرفته است. مشارکت و همدلی در این روستان از خانه های آن کاملا پیداست چرا که حیاط هر خانه بام خانه ای دیگر است.

برای مطالعه بیشتر با 1000islandtour.com: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

علت نام گذاری روستای کهتویه در هرمزگان

با توجه به این بر اساس اسناد و شواهد موجود درباره این بارها نام آن تغییر نموده است، می توان به این صورت بیان نمود که در ابتدا این روستا به علت قرار گرفتن در کنار چشمه ای به نام تزگ آباد به همین نام مشهور بود اما بعد از آن این چشمه خشک شد و خشکسالی در این منطقه پدید آن به علت وجود کوه و تپه هایی که در کنار این روستا وجود دارد به روستای کهتویه که به معنای روستایی میان کوه و تپه است نام گذاری شد.

زبان و گویش کهتویه

زبانی که مردم کهتویه به آن سخن می گویند از شاخه های گویش بستکی است که خود از زبان لارستانی است که از نظر لهجه با همه لهجه های موجود در روستاهای اطراف فرق دارد، بعضی این زبان را ادامه زبان دوره ساسانی دانسته اند.

برترین زمان سفر به روستای کهتویه

با توجه به موقعیت جغرافیایی روستای کهتویه در هرمزگان که در جنوب ایران قرار گرفته آب و هوای این منطقه بسیار گرم و مرطوب بوده و شرایط برای سفرهای تابستانی و تقریبا بهاری مسعد نیست. اما در پاییز و به خصوص زمستان شرایط معتدل و نسبتا ایده آلی فراهم می گردد و این روستا می تواند پذیرای مسافران بسیاری باشد. در رابطه با اقامت هم همانطور که در بالا هم به آن اشاره کردیم نگران نباشد چرا که اگر چه شرایط اقامتی نظیر هتل و هاستل در این روستا وجود ندارد اما اهالی آن به میزان ای خونگرم و مهمان نواز هستند که حتما پذیرای شما خواهند بود. اما اگر خواستید که مستقل باشید می توانید به شهرهای اطراف بروید نظیر شهر بستک و در اقامتگاه های آن منطقه اقامتی کوتاه داشته باشید.

مختصری از تاریخ روستای کهتویه در هرمزگان

با توجه به اسنادی که در کتب تاریخی ایران وجود دارد درباره روستای کهتویه در هرمزگان بدین ترتیب توضیح داده شده است که حدود 400 سال پیش شکل گیری این روستا شروع شده و با کوچ مردم از آبادی های اطراف به این روستا زندگی نیز شروع شد. اما بر اساس کتاب خاطرات شرفا شرفایی، آثار به جا مانده در اطراف روستا و ارتفاعات همجوار چیز دیگری می گوید. بقایای نهر آب و حوضچه های ساخته شده از سنگ و ساروج و چاه هایی بر جای مانده از قنات و خطوط میخی موجود بر دیواره قنات نشان از زندگی 2 هزار ساله بشری در این منطقه دارد. با توجه به سرشماری های سال 1385 جمعیت روستای کهتویه در هرمزگان 1158 نفر بوده است.

دیدنی ها و تفریحات

یکی از جالب ترین تجربه هایی که در روستای کهتویه در هرمزگان می توانید داشته باشید آشنایی با روسومات اهالی آن منطقه است؛ این موضوع برای کسانی که بار اولشان است به جنوب ایران سفر می نمایند بسیار جالب و هیجان انگیز است.

از دیگر دیدنی های این روستا کوه بافت قدیم و جدیدی است که روستای کهتویه را از هم جدا می سازد. در بافت قدیمی، مانند هر روستای پلکانی دیگر، کوچه های تنگ و باریک، روی بام خانه ها به وجود آمده و گذر از آنها احساس خاصی به افراد می دهد. ترس از هر لحظه فروریختن کوچه ها یکی از احساس هایی باشد که هنگام قدم زدن در آن بافت قدیمی تجربه می کنید.

در این روستا یک مسجدی وجود که به مسجد جامع کهتویه معروف است. معماری زیبای این مسجد نمایی از معماری مساجد ایرانی برایتان به نمایش گذاشته می گردد و حال و هوای خاصی بر آنجا حکمفرماست.

10000 نخل روستا که به هیچ حساب و کتابی قد کشیده اند منظره ها کم نظیری را پیش روی گردشگران قرار می دهد. گشت و گذار در میان نخلستان های روستا اتفاق خوبی است که بر لذت سفر شما خواهد اضافه نمود.

خوشمزه ترین کباب جنوبی

یگ نوع غذای بسیار خوشمزه که هر مسافری که به روستای کهتویه در هرمزگان می رود باید آن را بخورد کباب کهتویه است. این کباب از گوشت گوساله تهیه می گردد و بسیار خوشمزه و خوش طعم است، طعم این کباب به میزان ای خوب است که از راه های دور تنها برای خوردن آن به این روستا می آیند. بسیاری از پخت و پز های مراسم عروسی و اعیاد مذهبی منطقه در این روستا انجام می گیرد. مردم روستا مهارت خاصی در پخت پلویی موسوم به بریانی دارند. بسیاری از کبابی ها در جنوب ایران برای اینکه مطرح باشند نام کهتویه را بر روی کباب فروشی های خود قرار می دهند اما تنها در این روستا است که کباب کهتویه اصلی را می توانید در فضایی پر از صفا و صمیمت در کنار اهالی این روستای دوست داشتنی میل کنید.

راه دسترسی به روستای کهتویه در هرمزگان

به منظور دسترسی به روستای کهتویه در هرمزگان، پس از خرید بلیط هواپیما بندرعباس و راهی شدن سمت جنوب، باید به سمت شهرستان بستک و شهر جناح بروید. سپس با دور شدن از این شهرها باید به تابلوهای جاده ای توجه داشته باشید تا به وسیله جاده جناج - فرامرزان به کهتویه بروید که در 35 کیلومتری شهرستان بستک و 7 کیلومتری شهر جناح واقع شده است و فاصله ای 300 کیلومتری با بندرعباس نیز دارد.

منبع: الی گشت
انتشار: 13 آذر 1403 بروزرسانی: 13 آذر 1403 گردآورنده: umeblog.ir شناسه مطلب: 14168

به "روستای کهتویه ماسوله جنوب ایران در هرمزگان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستای کهتویه ماسوله جنوب ایران در هرمزگان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید