هشدار درباره مصرف چای سبز؛ به کبد آسیب می زند

به گزارش یومی بلاگ، تحقیقات نشان می دهد که علائم اولیه آسیب کبدی ناشی از عصاره چای سبز با دوز بالا تا حدودی ناشی از یک تغییر در یک ژنوتیپ است.

هشدار درباره مصرف چای سبز؛ به کبد آسیب می زند

به گزارش باشگاه خبرنگاران، استفاده طولانی مدت از عصاره چای سبز با دوز بالا ممکن است محافظت در برابر سرطان، بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت نوع 2 را فراهم کند، اما بعلاوه ممکن است در اقلیت کوچکی از جمعیت آسیب کبدی ایجاد کند.

حامد سماوات، نویسنده ارشد این مطالعه و استادیار دانشگاه راتگرز، گفت: پیش بینی اینکه چه کسانی آسیب کبدی را متحمل می شوند مهم است، زیرا شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان می دهد عصاره چای سبز با دوز بالا ممکن است مزایای سلامتی قابل توجهی برای کسانی داشته باشد که می توانند با خیال راحت آن را مصرف نمایند.

با استفاده از داده های حاصل از آزمایش چای سبز مینه سوتا، یک مطالعه بزرگ در خصوص تأثیر چای سبز بر سرطان سینه، تیم تحقیقاتی آنالیز کردند که آیا افرادی که دارای تغییرات ژنتیکی خاص هستند، پس از یک سال مصرف روزانه 843 میلی گرم از یکی از آنتی اکسیدان های غالب در چای سبز، موسوم به اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) که به نام کاتچین شناخته می گردد، بیشتر از دیگران علائم استرس کبدی را داشتند.

محققان دو گونه ژنتیکی مورد نظر را انتخاب کردند، زیرا هر کدام سنتز آنزیمی را که EGCG را تجزیه می نماید، کنترل می نماید. آن ها آزمایش چای سبز مینه سوتا را انتخاب کردند، زیرا این یک مطالعه بزرگ و خوب طراحی شده بود. کارآزمایی یک ساله کنترل شده با دارونما شامل بیش از 1000 زن یائسه بود و داده ها را در 3، 6، 9 و 12 ماه جمع آوری شده بود.

تجزیه و تحلیل محققان نشان داد که علائم اولیه آسیب کبدی در زنان با یک تغییر در ژنوتیپ کاتکول-O-متیل ترانسفراز (COMT) تا حدودی بیشتر از حد طبیعی است و به شدت با تغییر در ژنوتیپ یوریدین 5- دی فسفو-گلوکورونوزیل ترانسفراز 1 A 4 (UGT 1 A 4) پیش بینی می گردد.

به طور میانه، شرکت نمایندگانی که ژنوتیپ پرخطر UGT 1 A 4 داشتند، پس از 9 ماه مصرف مکمل چای سبز، آنزیمی که نشان دهنده استرس کبدی بود، تقریباً 80 درصد افزایش یافت، در حالی که آنزیم هایی که ژنوتیپ های کم خطر داشتند، 30 درصد افزایش یافتند.

سماوات با اشاره به اینکه خطر مسمومیت کبدی تنها با سطوح بالای مکمل های چای سبز و نه با نوشیدن چای سبز مرتبط است، گفت: ما هنوز تا پیش بینی اینکه چه کسی می تواند به طور ایمن عصاره چای سبز را با دوز بالا مصرف کند فاصله زیادی داریم. تغییرات در این یک ژنوتیپ به طور کامل تغییرات آنزیم های کبدی را در میان شرکت نمایندگان در مطالعه شرح نمی دهد. شرح کامل احتمالاً شامل تعدادی از تغییرات ژنتیکی مختلف و احتمالاً تعدادی از عوامل غیر ژنتیکی است.

سماوات در ادامه اضافه کرد: با این حال، ما فکر می کنیم که قطعه مهمی از پازل را شناسایی نموده ایم و گامی در جهت پیش بینی اینکه چه کسانی می توانند با خیال راحت از مزایای سلامتی عصاره چای سبز با دوز بالا برخوردار باشند، برداشته ایم.

منبع: فرارو
انتشار: 12 آذر 1401 بروزرسانی: 12 آذر 1401 گردآورنده: umeblog.ir شناسه مطلب: 11669

به "هشدار درباره مصرف چای سبز؛ به کبد آسیب می زند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار درباره مصرف چای سبز؛ به کبد آسیب می زند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید