کدام فست فود را انتخاب کنیم؟

به گزارش یومی بلاگ، فست فودها، چه خوب چه بد، چه خوشمان بیاید چه خوشمان نیاید، واقعیت دنیای امروز هستند و رژیم غذایی ما را تغییر داده اند. در بسیاری از مواقع حتی بر خلاف میل باطنی خود باز هم مجبور به استفاده از این غذاها هستیم اما اگر می خواهید فست فود کم خطرتری بخورید، مطالب زیر را به دقت بخوانید.

کدام فست فود را انتخاب کنیم؟

کدام فست فود را انتخاب کنیم؟

مصاحبه با آقای دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و رژیم درمانی

فست فودها، چه خوب چه بد، چه خوشمان بیاید چه خوشمان نیاید، واقعیت جهانی امروز هستند و رژیم غذایی ما را تغییر داده اند. در بسیاری از مواقع حتی بر خلاف میل باطنی خود باز هم مجبور به استفاده از این غذاها هستیم اما اگر می خواهید فست فود کم خطرتری بخورید، مطالب زیر را به دقت بخوانید.

منوی فست فود زیر ذره بین

منوی فست فود، مجذوب نماینده و رنگارنگ است و طیف وسیعی از خوراکی ها را دربرمی گیرد. این منو آنقدر متنوع است که گاهی در انتخاب غذای مناسب سردرگم می شویم. متخصصان تغذیه در خصوص این منوها چه نظری دارند؟ اگر شما یک متخصص تغذیه بودید چه فست فودی را انتخاب می کردید؟ این موارد را با دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در میان گذاشته ایم و به اتفاق وی، فست فودها را زیر ذره بین برده ایم. نباید فراموش کنید که توصیه های دکتر کیمیاگر، برای افراد کاملا سالم است و افرادی که از بیماری های خاص رنج می برند، باید رژیم غذایی خاص خود را داشته باشند.

1 ساندویچ های برگر

به طور کلی همبرگرها به مراتب از سوسیس ها و کالباس ها بهتر هستند زیرا مواد نگهدارنده ندارند ولی باید سعی کنیم برگرهایی انتخاب کنیم که از نوع مرغوب باشند.

2 پیتزای مخصوص

پیتزای مخصوص، پیتزایی است که همه چیز در آن به چشم می خورد. بنابراین حجم و کالری بالایی دارد که باعث چاقی می گردد. از سوی دیگر ماده اصلی این پیتزاها، سوسیس و کالباس است که مورد تایید متخصصان تغذیه نیست. فلفل سبز، گوشت قرمز و سبزیجاتی که در این پیتزاها به کار می رود از موارد خوب این دسته از پیتزاهاست. یک پیتزای مخلوط تقریبا 1200 کالری انرژی دارد. بنابراین باید در مصرف آن محتاط بود تا به چربی دور شکم مان اضافه نگردد.

3 دوبل برگر

اندازه استاندارد مصرف روزانه گوشت بین 80 تا 100 گرم است ولی دوبل برگر تقریبا 180 گرم گوشت دارد. این گوشت اضافی در بدن تجمع پیدا می نماید و باعث چاقی و دیگر مشکل ها می گردد. اگر کسی گرسنه است بهتر است نان بیشتری بخورد و از مصرف بیشتر گوشت پرهیز کند.

4 پیتزای پپرونی

ماده اصلی پیتزای پپرونی، سوسیس است که به علت داشتن چربی، نمک و مواد نگهدارنده، مصرف آن به هیچ وجه به صلاح نیست.

5 پیتزای مرغ و قارچ - پیتزای قارچ و گوشت

با یک درجه تخفیف نسبت به پیتزای سبزی ها، برترین نوع پیتزا به تعداد می آید. فقط افرادی که نسبت به مصرف گوشت قرمز محدودیت یا حساسیت دارند باید در مصرف این نوع پیتزا محتاط باشند. اما به طور کلی چون مصرف گوشت بخشی از یک رژیم غذایی سالم است، فرد می تواند گوشت مورد احتیاج روزانه خود را از این طریق به دست بیاورد.

6 قارچ برگر

قارچ یک نوع شکم پرکن است و برای افرادی که گرسنه هستند، یک انتخاب مناسب است. برخی ها به اشتباه قارچ را جایگزین گوشت می دانند، این در حالی است که قارچ به هیچ اسم جای گوشت را نمی گیرد و این شعار را بیشتر فراورینمایندگان قارچ رواج می دهند.

7پیتزای سبزی ها

بی نظیرترین نوع پیتزا است و برای کسانی که در پی یک فست فود نسبتا سالم هستند، برترین انتخاب به تعداد می آید.

8 پیتزای چیپس و پنیر

بدترین نوع پیتزا است. زیرا چیپس از وحشتناک ترین خوراکی هایی است که بشر اختراع نموده است. به علت ترکیب های مضری که در اثر سرخ کردن سیب زمینی ایجاد می گردد و چربی و ترانس بالایی که دارد خوردن حتی یک حلقه سیب زمینی سرخ شده خیانت نابخگرددنی در حق بدن است. پایه پیتزا خود ناسالم است و چیپس و پنیر آن را ناسالم تر می نماید و به اصطلاح گل بودن و به سبزه هم آراسته شدن است.

9 چیزبرگر

اگر فرد مشکل چربی و اضافه وزن نداشته باشد، نسبت به همبرگر معمولی به خصوص برای جوانان غذای کامل تری به شمار میرود. زیرا چیزبرگر می تواند برای جوانانی که کمتر لبنیات مصرف می نمایند، تامین نماینده کلسیم باشد. یک ساندویچ چیزبرگر دارای هر 4 گروه غذایی یعنی پروتئین، لبنیات، غلات و سبزی ها است.

10 ساندویچ هات داگ

به علت اینکه سوسیس ساندویچ هات داگ در روغن سرخ نمی گردد و معمولا آن را کبابی می نمایند، نسبت به ساندویچ سوسیس که در روغن سرخ می گردد، انتخاب بهتری است.

11 ساندویچ های ژامبون

کالباس ها هم دارای مواد نگهدارنده و چربی فراوان هستند و همان مسائل سوسیس ها را دارند. علاوه بر این، ساندویچ ها دو مشکل دیگر هم دارند؛ اول اینکه خیارشور فراوان دارند که می تواند سبب افزایش فشارخون، سرطان و مشکل های دیگر گردد و دوم اینکه در آنها از نان سفید استفاده می گردد که مصرف آنها توصیه نمی گردد. بهتر است در ساندویچ ها به جای خیارشور از گوجه، کلم، کاهو و دیگر سبزیجات استفاده گردد.

12 مرغ های سوخاری و بریانی

کوشش ما باید این باشد که از موادی که با روغن داغ سرخ می شوند دوری کنیم. بنابراین مرغ های بریانی یک غذای سالم و مقوی محسوب می شوند. مرغ سوخاری هم باید با حداقل روغن و در روغن مناسب سرخ گردد. معیار بدی روغن هم این است که یا سیاه گردد یا دود از آن بلند گردد یا بدبو گردد.

13 ژامبون تنوری

ژامبون معمولی از ژامبون تنوری بهتر است چون در اثر تنوری کردن، ممکن است ترکیب های حلقوی در ژامبون ایجاد گردد که این ترکیب ها سرطان زا هستند.

14 ساندویچ سوسیس

سوسیس ها به علت دارا بودن نمک، چربی و مواد نگهدارنده برای سلامت فرد مضر هستند و مصرف زیاد آنها توصیه نمی گردد. مواد نگهدارنده باعث فراوری نیتروزآمین در بدن می شوند که سرطان زابودن آنها اثبات شده است. این مواد دارای آثار تجمعی هستند و اگر مرتبا استفاده شوند، در درازمدت می توانند باعث سرطان شوند.

15 ساندویچ کباب ترکی

سالم ترین ساندویچ ها به تعداد می آیند به شرط اینکه هنگام سرو به آنها سس مایونز اضافه نگردد و بدون خیارشور سرو شوند. در مجموع کباب ترکی مرغ از کباب ترکی گوشت بهتر است.

16 ساندویچ رست بیف- استیک

جزو ساندویچ های خوب طبقه بندی می شوند و ایراد آنها این است که در روغن سرخ می شوند.

17 سیب زمینی سرخ نموده

بدی ها و مضرات سیب زمینی سرخ نموده تمامی ندارد. در اثر سرخ کردن سیب زمینی علاوه بر اسیدهای چرب ترانس دو ترکیب آکریلامید و پروکسید هم در سیب زمینی فراوری می گردد که سرطان زا و برای کبد هم مضر هستند.

18 زیتون

زیتون یکی از برترین میوه ها است و روغن آن هم مفید است. زیتون یکی از خوراکی های اصلی در برترین رژیم غذایی جهان، یعنی رژیم غذایی مدیترانه ای است و گفته می گردد که به همین علت است که ایتالیایی ها عمر طولانی دارند و این کشور جایی برای زندگی پیرمردها است. زیتون دارای اسید اولیک است و ماده غذایی خیلی خوبی به تعداد می آید به شرط اینکه خیلی شور نباشد.

19 قارچ سوخاری - میگوی سوخاری

ایراد سوخاری ها این است که خیلی سرخ می شوند و آرد فراوانی دارند. ولی نکته مهم این است که خاصیت میگوی سوخاری به علت اینکه در یک پوشش قرار می گیرد و غیرمستقیم حرارت می بیند، نسبت به میگوی معمولی بیشتر حفظ می گردد.

20 دوغ، نوشابه، آب میوه و دلستر

پادشاه این دسته از نوشیدنی ها دلستر است زیرا سرشار از ویتامین های خانواده B است و بعد از آن هم دوغ قرار می گیرد. علت اینکه دلستر از دوغ بهتر است به نمک زیاد دوغ مربوط می گردد. اگر دوغ کم نمک باشد برترین نوشیدنی به شمار میرود. بعد از این دو هم آب میوه قرار می گیرد و نوشابه و مضرات آن هم که کاملا روشن است.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 9 مهر 1400 بروزرسانی: 9 مهر 1400 گردآورنده: umeblog.ir شناسه مطلب: 8271

به "کدام فست فود را انتخاب کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام فست فود را انتخاب کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید