طرز تهیه حلیم کش دار [3 دستور پخت متفاوت]

به گزارش یومی بلاگ، حلیم را می توان از محبوب ترین و ساده ترین غذاهای ایرانی برشمرد. غذایی که به یاری مواد اولیه ای ساده اما مغذی، با صبر و حوصله پخته می گردد تا دلیلی برای دورهمی های صمیمانه یک خانواده باشد. حلیم یا معمولا به عنوان یک صبحانه لذت بخش در یک روز تعطیل یا به عنوان زینت بخش سفره پر برکت افطار مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما غیر از این ها هم می تواند غذایی لذیذ برای روزهای سرد سال باشد و با طبع گرم تک تک اجزایش، گرمابخش تن و جانتان گردد.

طرز تهیه حلیم کش دار [3 دستور پخت متفاوت]

درست کردن حلیم بسیار ساده است فقط کمی صبر و حوصله می خواهد. در ادامه با مواد اولیه و طرز تهیه حلیم خانگی کش دار آشنا خواهید شد.

مواد اولیه حلیم با گوشت برای 10 نفر

  • گندم پوست کنده 450 گرم
  • گوشت گوسفندی 900 گرم
  • قلم گوسفند یا گوساله 3 یا 4 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • چوب دارچین 1 عدد
  • نمک به میزان لازم
  • کره 200 گرم
  • آب به میزان لازم
  • پودر دارچین، کنجد، شیره یا شکر برای تزئین

طرز تهیه حلیم خوشمزه خانگی

  1. قبل از هر کاری گندم پوست کنده را خوب بشویید و میزانی آب گرم روی آن بریزید.
  2. اجازه دهید بین 8 تا 12 ساعت خیس بخورد. این کار باعث می گردد گندم آب را به خود جذب کند و سریع تر بپزد.
  3. گوشت را همراه با قلم، پیاز و چوب دارچین درون قابلمه قرار دهید و به میزان ای آب جوش روی آن بریزید که گوشت را کاملا بپوشاند.
  4. اجازه دهید حدود 3 تا 4 ساعت به آرامی بپزد. حین پخت، کف های سیاه رنگی را که روی گوشت جمع می گردد، با یک قاشق تمیز بردارید.
  5. در خاتمه پخت، به گوشت کمی نمک اضافه کنید تا طعم خوبی پیدا کند.
  6. برای درست کردن حلیمی خوشمزه به یک عصاره گوشت غلیظ احتیاج دارید، پس شکیبا باشید.
  7. پخت گندم را هم زمان با گوشت آغاز کنید.
  8. گندم خیس خورده را درون یک آب کش بریزید و خوب بشویید.
  9. حدود 3 لیتر آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید حدود 3 ساعت خوب بپزد.
  10. مدت زمان پخت گندم، زمانی کامل می گردد که دانه های گندم کاملا شکفته باشد و آغاز به ریز قل زدن کند.
  11. در این مرحله از میکسر یا گوشت کوب برقی برای کوبیدن و یک دست کردن گندم یاری بگیرید.
  12. گندم له شده را از یک صافی استیل به آرامی رد کنید تا ترکیبی صاف و لطیف داشته باشید.
  13. گوشت های پخته شده را از استخوان جدا کنید و درون ظرفی بریزید و ریش ریش کنید.
  14. گندم صاف شده را دوباره روی شعله گاز قراردهید و گوشت را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  15. عصاره گوشت را کم کم اضافه و غلظت مواد را کنترل کنید.
  16. از این لحظه تا پخت کامل غذا نیم ساعت زمان احتیاج است تا به حالت دم کشیدن کامل برسد.
  17. حالا وقت اضافه کردن کره به ترکیب است تا آن را لطیف و شفاف کند.
  18. معجون خوشمزه و کش دار شما آماده تزئین است تا با پودر دارچین، کره و کنجد، آن را مجذوب نماینده تر کنید.

این معجون فوق العاده در بیشتر منطقه ها کشور، شیرین و به همراه شکر یا شیره سرو می گردد اما تعداد زیادی هم آن را با نمک میل می نمایند. در هر صورت این خوراک لذیذ چه با نک سرو گردد و چه با شکر، ذره ای از مجذوب نمایندهیتش کم نخواهد شد.

مدت زمان لازم برای پخت حلیم افطاری

همان طور که گفتم درست کردن حلیم چنان که از نامش پیدا ست ریشه در حلم و شکیبای دارد. این مواد ساده و مغذی باید ساعت ها با عشق، به آرامی پخته شوند و به معجونی بدل شوند که هوش از سر ببرد. آماده سازی مواد اولیه فارغ از مدت زمان لازم برای خیس کردن گندم شاید تنها چند دقیقه زمان بخواهد اما پخت آن حدود 4 تا 6 ساعت زمان احتیاج دارد. هر چه آرام تر بپزد، جاافتاده تر و لذیذتر می گردد؛

مثل تمام غذاهای ایرانی که آرامش و شکیبای آشپز به آن طعمی بهشتی می بخشد. پس شکیبا باشید و با ترکیب مزه ها شگفتی خلق کنید!

طرز تهیه حلیم با گوشت بوقلمون

حلیم افطاری را خیلی ها با گوشت بوقلمون می پسندند، آن ها که گوشت سفید را به گوشت قرمز ترجیح می دهند و در پی کاهش چربی در رژیم غذایی شان هستند. اگر شما هم از طرف داران گوشت سفید هستید، از همین الان خیالتان را راحت کنم که با حذف گوشت قرمز از دستور پخت اصلی نه تنها چیزی را از دست نخواهید داد بلکه طعم دلپذیر سلامتی را همراه با این خوراک تجربه خواهید کرد.

طرز تهیه حلیم با گوشت بوقلمون کاملا مشابه دستور بالا ست فقط ضروری است به جای گوشت گوسفندی، به همان میزان از ترکیب ران، سینه و گردن بوقلمون بهره ببرید. تمام مراحل طرز تهیه حلیم را انجام دهید و پیش از ریش کردن گوشت بوقلمون حتما پوست آن را جدا کنید و دور بریزید. حلیمی که با گوشت بوقلمون پخته می گردد سفیدتر است و ظاهر زیباتری دارد. نقش آفرینی دارچین، کنجد و کره حیوانی روی ترکیب سفید و مخملی حلیم بوقلمون، هر چشمی را خیره می نماید.

طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه

برای داشتن یک حلیم مشهدی لذیذ که غذای محبوب استان خراسان و پای ثابت سفره افطار و عزاداری ها محسوب می گردد، کافی ست هم زمان که با دستور بالا یک حلیم خوشمزه بار می گذارید، تدارک یک قیمه چرب وچیل را هم بینید. قیمه ای خوش رنگ و لعاب که پس از درست کردن حلیم برای تزئین از آن بهره ببرید. روی هر ظرف که برای سرو استفاده می گردد یک قاشق از قیمه اضافه کنید و یک غذای بومی بسازید. تلفیق طعم گوشت، گندم و دارچین در کنار لپه، لیمو و گلاب، ترکیب جادویی طعم ها ست. خراسانی ها با این کار برای همواره در حافظه چشایی شما ماندگار می شوند. حافظه چشایی را دست کم نگیرید.

فوت و فن پخت حلیم

  • برای درست کردن حلیم از ظروف تفلون استفاده نکنید، مس یا روی برترین گزینه است.
  • همواره میزان گوشت را دو برابر گندم در نظر بگیرید تا در نهایت حلیم خوشمزه و غلیظی داشته باشید.
  • آبی که گندم را در آن خیسانده اید حتما دور بریزید، این آب باعث ترش شدن می گردد.
  • گوشت و عصاره آن را وقتی هنوز داغ است به گندم اضافه کنید تا کش دار گردد.
  • گوشت ها را بعد از ریش کردن با گوشت کوب له کنید تا به خوبی با گندم ترکیب گردد و حالت کشسانی بیشتری پیدا کند.
  • سعی کنید ابتدای پخت به میزان کافی آب بریزید تا حین پخت مجبور به افزودن آب نشوید، اگر مجبور شدید حتما از آب جوش بهره ببرید.
  • گندم را بعد از پخت از صافی رد کنید، مهم ترین نکته برای درست کردن حلیم کش دار همین است.
منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 18 خرداد 1401 بروزرسانی: 18 خرداد 1401 گردآورنده: umeblog.ir شناسه مطلب: 10138

به "طرز تهیه حلیم کش دار [3 دستور پخت متفاوت]" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه حلیم کش دار [3 دستور پخت متفاوت]" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم کش دار [3 دستور پخت متفاوت]"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید