معرفی 20 غذای معروف فیلیپین، تصاویر
به گزارش یومی بلاگ، عوامل مختلفی در طول تاریخ غنی کشور فیلیپین بر روی فرهنگ و غذاهای این کشور تأثیر گذاشته اند. اگر این عوامل را با تکنیک های آشپزی سنتی فیلیپینی ها، مهارت آن ها در ترکیب مزه های مختلف، استفاده بهینه از تمامی مواد در دسترس و به وجود آوردن طعم های منحصر به فرد ترکیب کنید، نتیجه کار غذایی خودمانی و بدون مخلفات خواهد شد که وظیفه اصلی خود یعنی خوش طعم بودن را ادا می نماید.
برای دیدن زیباترین کشور جنوبی شرقی آسیا با تور ارزان فیلیپین همراه باشید.
این ویژگی غذاهای فیلیپین باعث شده تا به تازگی افراد بیشتری به سمت آن جذب شوند و احتمال می رود که اخبار بیشتری را در آینده از غذاهای فیلیپینی ببینیم.
1. آدوبو
آدوبو (Adobo)، یکی از معروف ترین غذاهای فیلیپین است که از آب پز کردن گوشت یا مرغ یا ترکیبی از هر دو در سس سویا و سرکه تهیه می گردد. همچنین دانه های فلفل سیاه و برگ بو خشک شده را نیز به آن اضافه می نمایند تا غذا طعم به خصوصی به خود بگیرد. می توانید گوشت را از استخوان جدا نموده و آن را سرخ کنید تا آدوبویتان ترد و سوخاری گردد.
2. کاره کاره
خورش کاره کاره (Kare-Kare) از سس بادام زمینی و دم گاو تهیه می گردد اما می توان قسمت های دیگر گاو که گوشت بیشتری دارند را نیز به آن اضافه نمود. این غذا به همراه باگونگ (bagoong) سرو می گردد که از تخمیر سس ماهی و میگو به دست می آید و در واقع بیشتر مردم فیلیپین معتقدند خوردن کاره کاره بدون این سس کامل نخواهد بود.
3. سینیگانگ
سینیگانگ (Sinigang)، یکی از غذاهای سنتی فیلیپین به حساب می آید. این آبگوشت یا همان سوپ خوشمزه معمولاً طعم ترش خود را از تمبر هندی می گیرد و گاهی هم از میوه درخت خیار برای ترش کردن آن استفاده می گردد. برای پختن سینیگانگ می توان از انواع سبزیجات و گوشت از جمله ماهی و میگو یاری گرفت که هواداران بیشتری دارند.
4. پاتای سوخاری
کریسپی پاتا یا همان پاتای سوخاری (Crispy Pata)، جایگزین مناسبی برای یکی دیگر از غذاهای معروف فیلیپین یعنی لچون (Lechon) است. برای تهیه این غذای لذیذ، گوشت (قسمت ران) را کاملاً سرخ می نمایند تا ترد گردد و آن را با سس سویا و سرکه و چند تکه سیر و فلفل قرمز سرو می نمایند.
5. سیسیگ
سیسیگ (Sisig)، بسیار داغ و درحالی که هنوز صدای جلز ولز کردن آن را می توان شنید، داخل بشقاب سنگی سرو می گردد. عده ای مایونز یا تخم مرغ خام را نیز حین پختن و در حالی که غذا هنوز داغ است به آن اضافه می نمایند.
6. پنسیت گیسادو
پنسیت یا همان نودل، انواع مختلفی دارد که از این میان، پنسیت گیسادو (Pancit Guisado) شهرت بیشتری پیدا نموده است. این غذا نمادی از زندگی طولانی به شمار می رود و تقریباً همواره در جشن تولد فیلیپینی ها سرو می گردد و به همین دلیل یکی از غذاهای محبوب میان گردشگرانی است که دوستان فیلیپینی دارند.
برای پختن این غذا، سبزیجات خرد شده و گوشت را به رشته های تفت داده شده اضافه می نمایند و تمامی آن ها را در آب گوشت، سس سویا و سس ماهی می پزند و درنهایت هنگام سرو، پرتقال زینتی یا همان لیموترش فیلیپینی بر روی آن می چکانند.
7. بولالو
کاسه داغ بولالو (Bulalo) می تواند انتخاب خوبی در یک روز سرد و بارانی در فیلیپین باشد؛ به خصوص استان باتانگا (Batangas) که در پخت این غذا شهرت دارد. برای تهیه این سوپ لذیذ، ساق یا همان گوشت قسمت سردست گاو را به همراه مغز استخوان، داخل کمی آب و سس ماهی، پیاز و دانه های فلفل سیاه به آرامی می پزند. سپس کمی سبزیجات نیز به آن اضافه می نمایند.
8. باربیکیو فیلیپینی
گوشت شیرین به سیخ کشیده شده در باربیکیو فیلیپینی را می توان به همراه برنج ساده میل کرد اما حتماً نباید به چشم غذای کامل به آن نگاه گردد. اگر هنگام بعد از ظهر احساس گرسنگی کردید، کافی است کمی در خیابان پیاده روی نموده و به سمت فروشنده های دوره گرد بروید و یک سیخ باربیکیو را با قیمتی اندک خریده و به عنوان اسنک و میان وعده میل کنید.
9. پالابوک
پالابوک (Palabok)، یکی دیگر از روش های مورد علاقه مردم برای پختن پنسیت است. این غذا، رنگ نارنجی روشنی دارد و از مواد مختلفی برای طعم دادن به آن استفاده می نمایند. پالابوک هنگام پختن با سس میگو مخلوط می گردد که رنگ قابل توجه خود را از پودر دانه گیاه آناتو می گیرد. در سرانجام می توانید تکه هایی از تخم مرغ پخته، ماهی دودی و پیازچه را بر روی غذا قرار دهید.
10. صبحانه فیلیپینی
یک صبحانه دل چسب فیلیپینی معمولاً از گوشت، برنج سرخ شده با طعم سیر و تخم مرغ تشکیل می گردد. نام هر صبحانه با توجه به نوع گوشتی که در کنار برنج و تخم مرغ سرو می گردد، تا حدودی با یکدیگر فرق دارد.
برای مثال اگر ظرف صبحانه تان متشکل از تاپا (گوشت پرورده)، سینانگاگ (برنج سرخ شده با طعم سیر) و ایتلوگ (تخم مرغ) باشد، به آن تپسیلوگ می گویند. اگر به جای تپا از توسینو (گوشت پرورده شیرین) برای تهیه صبحانه استفاده گردد، نام آن به توسیلوگ تغییر پیدا می نماید و اگر از لونگنیسا (سوسیس) استفاده نمایند، به آن لونگسیلوگ می گویند.
11. بیف استیک فیلیپینی
بیستک تاگالوگ (Bistek Tagalog) یا همان بیف استیک فیلیپینی، ترکیب لذیذی از طعم های شور و ترش و شیرین است. برای تهیه این غذا، تکه های گوشت گاو را به صورت باریک برش می دهند و آن را در ترکیب سس سویا و پرتقال زینتی می خوابانند. در مرحله بعدی، آن ها را سرخ نموده و خلال های پیاز کاراملی شده را بر روی آن قرار می دهند. این پیازها به میزان کافی شیرین هستند و طعم شور و ترشی که گوشت به خود گرفته را یکنواخت می نمایند.
12. لومپیا سرخ شده
لومپیا سرخ شده (Fried Lumpia) را می توان نسخه فیلیپینی اگرول (Egg roll) به حساب آورد. برای تهیه این غذا، داخل رول های سرخ شده را می توانید با گوشت چرخ نموده و سبزیجات پر نموده و به همراه سس ترش و شیرین سرو کنید. از آنجایی که لومپیا دستور پخت ساده ای دارد، فیلیپینی ها آن را در بیشتر گردهمایی های خود (به خصوص وقتی جمعیت زیاد است) سرو می نمایند.
13. کالدرتا
کالدرتا (Kaldereta)، نوعی خورش فیلیپینی است که به یاری سس گوجه فرنگی و پاته جگر (Liver pâté)، طعمی لذیذ به آن می دهند. به جای گوشت گاو می توانید از گوشت بز نیز برای تهیه این غذا استفاده نموده و ترکیبی از انواع سبزیجات همچون هویج، فلفل دلمه ای و سیب زمینی را نیز به آن اضافه کنید.
14. دینوگوان
دینوگوان (Dinuguan) در مقایسه با خورش های دیگر فیلیپینی شاید ظاهر عجیب و غریب تری داشته باشد. این غذا از پختن گوشت و تعدادی دیگر از فرآورده های فرعی آن و سرکه با یکدیگر تهیه می گردد. معمولاً دینوگوان را به همراه پوتو (puto) سرو می نمایند که نوعی کیک برنجی نسبتاً شیرین است و به خوبی طعم این خورش را تکمیل می نماید.
15. اینیها نا لیمپو
برای پختن اینیها نا لیِمپو (Inihaw na Liempo)، گوشت را در مواد مورد احتیاج می خوابانند و آن را گریل می نمایند و آب گوشت را روی گوشت در حال بریان شدن می ریزند تا آبدار گردد. مواد مورد احتیاج برای خواباندن گوشت در آن با توجه به طعم خاصی که آشپز مد نظر دارد، می تواند ترکیبی از سس سویا، سس ماهی، سس موز، سیر، پرتقال زینتی، شکر قهوه ای، نمک و فلفل باشد. این غذا را می توان به همراه برنج ساده سرو کرد.
16. گیناتاآنگ گولای
گاتا (Gata) یا همان شیر نارگیل، نقش مهمی در آشپزی دارد و هر چیزی که برای پخت آن از شیر نارگیل استفاده گردد، از آن انتظار می رود که طعمی عالی داشته باشد. اگر از غذاهای گوشتی فیلیپین خسته شدید، برای تنوع می توانید گیناتاآنگ گولای (Ginataang Gulay) را امتحان کنید. کافی است تا سبزیجات مورد علاقه خود را در مقداری شیر نارگیل بپزید. معمولاً ترکیب کدو و لوبیا سبز در این غذا نتیجه خوبی را به همراه دارد و می توانید کمی فلفل تند را نیز به آن اضافه کنید.
17. لچون کاوالی
برای تهیه لچون کاوالی (Lechon Kawali)، گوشت را درون آب جوش، برگ بو، فلفل و نمک به یاری ماهی تابه چینی (کاوالی) می پزند تا ترد گردد. سپس آن را در معرض هوا خشک نموده و بعد از نمک زدن، سرخ می نمایند تا رنگ طلایی- قهوه ای به خود بگیرد.
18. چیکن ایناسال
چیکن ایناسال (Chicken Inasal)، مرغ بریان لذیذی است که بهترین نوع آن را می توانید در منطقه باکلود (Bacolod) پیدا کنید. برای تهیه این غذا باید مرغ را در چاشنی سرکه، پرتقال زینتی، علف لیمو و زنجبیل خواباند. چیکن ایناسال رنگ طلایی-قهوه ای و اشتهاآور خود را از روغن آناتو می گیرد و همراه با برنج سرو می گردد که کمی از این روغن را نیز بر روی برنج می ریزند.
19. کیلاوین
کیلاوین (Kilawin) که با نام کینیلاو (Kinilaw) نیز شناخته می گردد، غذایی دریایی و ورژن فیلیپینی سِویچه (ceviche) به حساب می آید. کیلاوین معمولاً به عنوان پیش غذا سرو می گردد و برای طعم دادن به ماهی خام در این غذا، آن را در سرکه و پرتقال زینتی می خوابانند. همچنین می توان برای متنوع تر کردن طعم کیلاوین، از پیاز و تعدادی فلفل تند نیز یاری گرفت.
20. آروز کالدو
آروز کالدو (Arroz caldo)، نوعی هلیم برنج است که اغلب آن را به عنوان صبحانه و عصرانه سرو می نمایند. این غذا طعم خود را از سرکه، سیر، پیاز و آب گوشت لذیذ آن می گیرد و تکه های مرغ و تخم مرغ پخته نیز یه ترکیبات آن اضافه می گردد. در سرانجام بعد از کشیدن غذا برای هر فرد می توان کمی سیرداغ، پیازچه خرد شده و پرتقال زیتنی را نیز بر روی غذا و در ظرف هر شخص اضافه نمود.
منبع: گردشبان