طرز تهیه غوره شور و ترشی غوره به ساده ترین روش
به گزارش یومی بلاگ، غوره تازه همواره در دسترس نیست، اما شما می توانید با تهیه غوره شور، این چاشنی خوشمزه را در طبخ انواع غذاها یا کنار آن ها بهره ببرید. طرز تهیه غوره شور ، روش های مختلفی دارد. در تمام روش ها، ابتدا باید غوره ها را خوب بشویید و خشک کنید. سپس آن ها را داخل ظروفی تمیز و شیشه ای بریزید و ظرف را با محلول آب و نمک یا آبغوره و نمک پر کنید. در طرز تهیه ترشی غوره خانگی هم از سرکه استفاده می گردد و می توان سرکه را به صورت خالص یا به صورت ترکیبی با آب جوشیده سرد شده به کار برد.

در ادامه جدول مشخصات غذایی غوره شور را با هم می بینیم:
غوره شور | |
تعداد نفرات | به اندازه چند شیشه کوچک ترشی |
زمان آماده سازی | با احتساب زمان خشک شدن غوره ها کمتر از 1 ساعت |
زمان رسیدن ترشی | بین 1 تا 2 هفته |
اندازه سختی | کم |
طرز تهیه غوره شور با آب نمک
یکی از ساده ترین روش های تهیه غوره شور، استفاده از آب و نمک است. البته باید بدانید غوره شوری که به این روش آماده می گردد، ماندگاری کمی دارد و باید زودتر آن را مصرف کنید. در ادامه مواد لازم و مراحل کار را به صورت مرحله به مرحله با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه غوره شور با آب نمک
برای تهیه این غوره شور آسان و پرطرفدار، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
غوره عسگری | 1 کیلوگرم |
آب جوشیده سردشده | به اندازه لازم |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه غوره شور با آب نمک
غوره شور با آب نمک مطابق مراحل زیر آماده می گردد:
- مرحله اول: ابتدا غوره ها را پاک کنید و از خوشه جدا کنید. سپس آن ها را خوب بشویید و روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
- مرحله دوم: غوره ها را داخل بطری شیشه ای درب دار بریزید. سپس بطری را با محلول آب جوشیده سردشده و نمک پر کنید.
- مرحله سوم: درب شیشه را محکم ببندید و آن را داخل یخچال بگذارید. به مدت 4 تا 5 روز درب شیشه را باز نکنید تا غوره شور شما آماده مصرف گردد.
طرز تهیه غوره غوره با آبغوره
غوره غوره هم چاشنی فوق العاده خوش طعمی است که در آن از آبغوره طبیعی خانگی استفاده می گردد. اگر آبغوره شور بود، نمک را حذف کنید تا چاشنی شما طعم متعادل تری داشته باشید. در ادامه مواد لازم و مراحل طرز تهیه آن را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه غوره غوره با آبغوره
در طرز تهیه ترشی غوره با آبغوره ، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
غوره عسگری | 1 کیلوگرم |
آبغوره خانگی | به اندازه لازم |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه غوره غوره با آبغوره
برای تهیه این چاشنی خوش طعم خانگی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا مانند دستور قبل پس از پاک کردن غوره ها، آنها را بشویید و روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.
- مرحله دوم: غوره های آماده و خشک را داخل بطری شیشه ای بریزید. حالا بطری را با محلول آبغوره و نمک پر کنید. دقت داشته باشید که آبغوره باید سطح غوره ها را کاملا بپوشاند.
- مرحله سوم: در ادامه درب شیشه را محکم ببندید و ظرف را داخل یکی از کابینت های آشپزخانه قرار دهید. غوره غوره 10 روز دیگر آماده است.
نکته: بعد از باز کردن درب شیشه، حتما آن را داخل یخچال بگذارید.
طرز تهیه ترشی غوره با سرکه
همان طور که پیش از این دیدید، یکی از روش های طرز تهیه غوره شور ، استفاده از آب نمک است. حالا اگر کمی سرکه هم به آب نمک اضافه کنید، تندی و تیزی سرکه در مزه غوره شور احساس خواهد شد؛ اما هرچقدر سرکه بیشتر و آب جوشیده کمتر گردد، به دنیای ترشی ها نزدیک تر می شوید. در ادامه یکی از روش های طرز تهیه ترشی غوره خانگی را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه ترشی غوره با آب نمک و سرکه
مواد اولیه برای تهیه این ترشی غوره خانگی مطابق جدول زیر است. منظور از لیوان هم لیوان های دسته دار فرانسوی است:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
غوره عسگری | 1 کیلوگرم |
سرکه سفید | نصف لیوان |
آب جوشیده سردشده | به اندازه لازم |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه ترشی غوره با سرکه و آب نمک
برای طرز تهیه ترشی غوره شیرازی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا غوره ها را پاک کنید، بشویید و روی پارچه ای مناسب پهن کنید تا خشک شوند.
- مرحله دوم: غوره ها را داخل بطری شیشه ای بریزید. سپس سرکه را اضافه کنید. حال پس از آنکه بطری را با آب جوشیده سردشده پر کردید، نمک را هم به آن بیفزایید.
- مرحله سوم: درب شیشه را محکم ببندید و آن را حدود یک هفته در محیط آشپزخانه قرار دهید تا آماده مصرف گردد.
نکته: یک روش دیگر برای طرز تهیه ترشی غوره با سرکه این است که فقط از سرکه و نمک بهره ببرید. در این صورت و برای مثال به ازاء نیم کیلو غوره، به نیم کیلو سرکه و اندازهی نمک احتیاج دارید. دقت کنید که اندازه ترشی غوره ها در این روش، بیشتر از تمام حالت های قبل است و ممکن است هر ذائقه ای آن را نپسندد.
روش جلوگیری از تغییر رنگ غوره در ترشی و شور غوره
اگر دوست دارید غوره ها در شور یا ترشی تغییر رنگ ندهند و کاملا سبز باقی بمانند، باید از ترکیب نمک و کات کبود بهره ببرید. برای این منظور مطابق روش زیر پیش بروید:
- غوره ها را پاک کنید، بشویید و داخل آبکش بریزید.
- نصف قاشق چای خوری کات کبود و 3 قاشق غذاخوری نمک را در یک لیتر آب حل کنید.
- غوره ها را همراه با این محلول در ظرفی مناسب بریزید و 24 ساعت کنار بگذارید.
- پس از گذشت این مدت، غوره ها را آبکش کنید و چندین مرتبه خوب بشویید تا آثار کات کبود و نمک کاملا از آن ها زدوده گردد.
- حالا غوره ها آماده اند که برای طرز تهیه شور غوره یا ترشی از آن ها بهره ببرید.
نکات لازم در طرز تهیه غوره شور و ترشی غوره
در دستور تهیه غوره شور و ترشی غوره موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:
- برای تهیه این چاشنی خوش طعم (چه در قالب شور و چه در قالب ترشی) از غوره های درشت، سالم، بدون هسته و بدون لک بهره ببرید.
- شما می توانید با افزودن اندازهی سیر رنده شده به دستور تهیه شور غوره یا ترشی غوره، عطر و طعم بهتری به این چاشنی بدهید و مدت ماندگاری آن ها را هم بیشتر کنید. بعلاوه اضافه کردن سبزیجات معطر خشک هم ایده خوبی است.
- در طرز تهیه ترشی غوره خانگی می توان از مواد دیگری مثل فلفل شیرین یا تند و بعلاوه فلفل دلمه ای هم استفاده کرد. برای این منظور فلفل ها را بشویید، کاملا خشک کنید و در هر بطری ترشی چند عدد فلفل هم قرار دهید.
- اندازه شوری غوره شور باید در حد خیار شور باشد. بنابراین در استفاده از نمک زیاده روی نکنید.
اصول نگهداری غوره شور
برای نگهداری غوره شور حتما از شیشه های تمیز، استریل و خشک بهره ببرید. پس از باز کردن درب بطری ترشی آن را در یخچال بگذارید و هرچه زودتر مصرف کنید. بهتر است شیشه هایی با سایز کوچک انتخاب کنید تا هم زودتر تمام شوند و هم تعداد دفعات باز و بسته کردن درب آن ها کمتر باشد تا کیفیت شور تا ترشی بهتر حفظ گردد و کپک نزند.
جلوگیری از کپک زدن غوره شور
برای جلوگیری از کپک زدن غوره شور و ترشی غوره، نکات زیر را جدی بگیرید:
- قرار دادن ظرف شور غوره بیرون از یخچال و در محیط های گرم، باعث کپک زدن آن می گردد.
- استفاده از غوره هایی که هنوز رطوبت آن ها به طور کامل از بین نرفته هم از دلایل دیگر کپک زدن ترشی و شور غوره است.
- استفاده از شیشه های کاملا خشک و استریل هم نکته مهمی در جلوگیری از کپک زدن غوره شور است. برای این منظور می توانید شیشه های خالی ترشی را چند دقیقه در آب بجوشانید تا استریل شوند و سپس آن ها را کاملا خشک کنید.
- در طول زمانی که ترشی یا شور در حال رسیدن است، درب بطری را باز نکنید.
- هنگام استفاده از ترشی یا شور، حتما از قاشق خشک و تمیز بهره ببرید.
- دقت کنید که در طرز تهیه غوره شور با آب نمک، باید از همان ابتدا بطری شور را داخل یخچال بگذارید؛ چون این نوع شور غوره در بیرون از یخچال کپک می زند.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه غوره شور
شما می توانید در طرز تهیه غوره شور به جای آب نمک، از آبغوره و نمک بهره ببرید. بعلاوه می توانید در کنار استفاده از آب نمک یا آبغوره و نمک، اندازهی هم سرکه به کار ببرید تا تندی و تیزی ملایم به شور غوره بدهد.
خواص غوره
غوره که همان میوه نارس انگور است، طبعی سرد و خشک دارد و هرگز نباید آن را با معده خالی مصرف کرد. این ماده غذایی به هضم بهتر غذاهای چرب و سنگین یاری می نماید. بعلاوه منبعی عالی از ویتامین C به شمار می آید و به جذب بهتر آهن موجود در مواد غذایی دیگر یاری می نماید. برای درمان مسائل پوستی و برطرف کم اشتهایی فرزند خود نیز می توانید روی خواص عالی غوره حساب کنید.
غوره شور را حتما تهیه کنید…
همان طور که دیدید، طرز تهیه غوره شور آسان است و تنها کاری که برای تهیه آن باید انجام دهید، استفاده از غوره باکیفیت است. در این مورد می توانید روی سفارش آنلاین میوه از خبرنگاران حساب نموده و غوره را به صورت آنلاین بخرید. با خرید از خبرنگاران ، سفارش شما در کمترین زمان ممکن و با برترین کیفیت به درب منزل ارسال خواهد شد.
سوالات متداول
چقدر طول می کشد تا شور یا ترشی غوره برسد؟
بسته به مواد به کار رفته در طرز تهیه غوره شور یا ترشی غوره، این چاشنی بین 1 تا 2 هفته آماده مصرف می گردد.
برای حفظ رنگ سبز غوره در تهیه ترشی یا شور غوره چه کنیم؟
برای این منظور غوره های تمیز و شسته شده را به مدت 24 ساعت در محلول آب و نمک و کات کبود بخوابانید و سپس چندین بار آبکشی کنید.
اندازه مناسب شوری غوره شور چقدر است؟
نباید در استفاده از نمک زیاده روی کرد؛ اندازه شوری غوره شور باید در حد خیارشور باشد.
منبع: اسنپ فود