طرز تهیه مرغ ترش با روش سنتی گیلانی و مازندرانی
به گزارش یومی بلاگ، مرغ ترش یکی از غذاهای محلی شمالی است. در دستور پخت محلی این غذا با ترکیب خوشمزه رب انار، گردو و سبزی معطر مخصوص این غذا تهیه می گردد. مردم در شهرهای گیلانی و مازندرانی مرغ ترش را با روش های محلی متفاوتی آماده می نماید. شما می توانید در مهمانی ها کنار غذاهای دیگر، مرغ ترش را سرو کنید. در این مطلب طرز تهیه مرغ ترش را با روش محلی گیلانی و مازندرانی معرفی می کنیم.
روش اول: طرز تهیه مرغ ترش با روش گیلانی
مواد لازم:
مرغ | 2 عدد سینه |
تخم مرغ | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
لپه | نصف پیمانه |
سیر | 5 حبه |
سبزی معطر | 200 گرم |
آبلیمو یا آب نارنج | نصف پیمانه |
زعفران | 1 قاشق سوپ خوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
ادویه | به میزان لازم |
مراحل تهیه مرغ ترش با روش گیلانی
خیس کردن لپه ها
اولین مرحله برای تهیه مرغ ترش به روش گیلانی خیساندن لپه ها است. لپه ها را در نصف لیوان آب بخیسانید و اجازه دهید که یک روز کامل در آب بماند.
فوت وفن: آب لپه ها را سه بار هر یک ساعت عوض کنید، این کار به راحت پخته شدن لپه ها یاری می نماید.
خردکردن پیاز
پیاز را پوست بگیرید، آنها را بشویید و سپس به شکل نگینی خرد کنید. یک قابلمه میانه انتخاب کنید و میزانی روغن را داخل قابلمه بریزد و حرارت را روی ملایم قرار دهید. پیاز را داخل قابلمه بریزید و تف دهید. پیازها را تا جایی تفت دهید که رنگ طلایی به خود بگیرد.
سرخ کردن مرغ
سینه مرغ را که از قبل تمیز نموده اید به پیازها اضافه کنید و روی حرارت ملایم مرغ را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
اضافه کردن لپه ها
در مرحله بعد لپه های که از قبل خیسانده اید را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید. لپه، مرغ و پیاز را به خوبی باهم تفت دهید. سپس دو پیمانه آب جوش را به مواد بالا اضافه کنید و اجازه دهید که مواد به خوبی باهم پخته شوند.
خردکردن سیر و سبزی ها
سیرها را پوست کنید آنها را با سیر له کن بکوبید. سبزی های معطر که شامل: چوچاق، تره، جعفری، گشنیز، نعناع و خلواش است را بشویید و به صورت ساطوری آنها را خرد کنید.
تفت دادن سیر و سبزی ها
یک قابلمه میانه را انتخاب کنید و روی حرارت میانه قرار دهید. سیر له شده و سبزی های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و تف دهید.
ترکیب کردن مواد
بعد از سرخ شدن سیر و سبزی ها، قابلمه لپه، مرغ و پیاز را آنالیز کنید تا مواد به خوبی پخته و نرم شده باشد. سیر و سبزی را به قابله لپه، مرغ و پیاز اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا یکدست گردد. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که همه مواد به خوبی باهم پخته شوند. در این مرحله ادویه دلخواه را به مواد اضافه کنید.
اضافه کردن تخم مرغ
تخم مرغ ها را در کاسه جداگانه بشکنید، سفیده و زرده تخم مرغ را با همزن برقی به خوبی ترکیب کنید تا زرده و سفیده تخم مرغ یکدست شوند. پس از اینکه خورشت شما جاافتاد، تخم مرغ هم زده را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید که تخم مرغ با خورشت ترکیب گردد. سپس بعد از 15 دقیقه مرغ ترش شما آماده است.
برای مطالعه طرز تهیه کیک مرغ مجلسی
روش دوم: طرز تهیه مرغ ترش با روش مازندرانی
مواد لازم:
مرغ | 2 عدد سینه |
سبزی معطر | 150 گرم |
پیاز | 1 عدد |
گردو آسیاب شده | نصف پیمانه |
رب انار | 2 قاشق غذا خوری |
روغن | به میزان لازم |
ادویه | به میزان لازم |
مراحل تهیه مرغ ترش مازندرانی
پاک و خردکردن سبزی معطر
در اولین مرحله سبزی های معطر مانند: خلواش، زلنگ، اناریجه و اوجی و سبزی های جعفری، گشنیز و نعناع را کاملا بشویید و اجازه دهید که آنها خشک شوند. سبزی های معطر را با تخته آشپزخانه به صورت ساطوری ریز خرد کنید.
تفت دادن مرغ
سینه مرغ را کاملا تمیز کنید و آنها را بشویید. یک تابه میانه را انتخاب کنید و روغن را داخل تابه بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد مرغ را باحرارت ملایم سرخ کنید. زمانی که یک طرف مرغ ها طلایی شده اند، مرغ ها را در تابه برگردانید و فرصت دهید که طرف دیگر مرغ نیز طلایی گردد.
فوت وفن: برای طعم دهی بهتر مرغ، آن را با نمک، فلفل، سیر، پیاز و آب نارنج یا آبغوره مزه دار کنید. اجازه دهید که مرغ حداقل 1 تا 2 ساعت در یخچال بماند تا مرغ به خوبی طعم ادویه را جذب کند.
تفت دادن سبزی های معطر
یک تابه دیگر برای تفت دادن سبزی های معطر انتخاب کنید. سبزی های معطر را که از قبل خرد نموده اید را داخل تابه بریزد و باحرارت ملایم آنها را تفت دهید. سبزی های معطر را تا جایی تف دهید که رنگ آنها تغییر کند.
فوت وفن: سرخ شدن بیش از حد سبزی های معطر باعث تغییر طعم مرغ ترش می گردد. سبزی ها را تا جایی تفت دهید که رنگ آن تغییر کند.
خردکردن و تفت دادن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و آنها را بشویید. پیاز ها را نگینی خرد کنید و به تابه مرغ اضافه کنید. حرارت تابه را روی کم تنظیم کنید تا پیازها به آرامی تف بخورند. پیاز را تا جایی هم بزنید که رنگ آنها طلایی گردد.
اضافه کردن رب انار
در مرحله بعدی، پس از اینکه پیازها طلایی شدند، رب انار را به تابه اضافه کنید. رب انار و پیاز را به خوبی باهم هم بزنید و اجازه دهید که رب انار و پیاز تف بخورد.
فوت وفن: برای تغییر طعم مرغ ترش از آب نارنج یا آب لیمو کنار رب انار در خورشت بهره ببرید.
ترکیب کردن گردو و سبزی معطر
بعد از تف دادن رب انار با پیاز نوبت به آن رسیده که گردو آسیاب شده را به سبزی معطر اضافه کنید. اجازه دهید که گردو آسیاب شده با سبزی به خوبی تف بخورد. پس از اینکه سبزی معطر با گردو آسیاب شده تف خوردند، این مواد را به تابه مرغ اضافه کنید. مواد را به خوبی باهم هم بزنید تا مواد کاملا با هم یکدست شوند.
اضافه کردن آب
پس از تفت خوردن سبزی معطر و گردو، یک پیمانه آب را با زردچوبه و نمک به مواد اضافه کنید. مواد را به خوبی باهم هم بزنید که یکدست گردد. سپس مرغ طلایی شده را به تابه اضافه کنید و در تابه را بگذارید. به خورشت 45 دقیقه تا 1 ساعت اجازه دهید که پخته گردد. پس از گذشت این مدت مرغ ترش آماده است. شما می توانید برای مهمانی مرغ ترش را با ترکیب خوشمزه پلو زعفرانی سرو کنید.
نکاتی برای خوشمزه تر شدن مرغ ترش
- اگر در تهیه مرغ ترش از مرغ کامل استفاده می کنید، داخل مرغ را ادویه بزنید
- قبل از سرخ شدن مرغ، آن را در یخچال مزه دار کنید
- برای ازبین بردن بوی زهم مرغ از زعفران بهره ببرید
سخن پایانی
در این مطلب طرز تهیه مرغ ترش را با دستور پخت گیلانی و مازندرانی معرفی نموده ایم. این غذا به راحتی با سه مواد مرغ، سبزی معطر و رب انار تهیه می گردد. اگر مرغ ترش را با روش گیلانی تهیه می کنید؛ لپه را روز قبل در آب بخیسانید تا راحت تر و نرم تر پخته گردد. در روش مازندرانی برای خوشمزه تر شدن خورشت، مرغ را با ادویه نمک و زردچوبه طعم دار کنید. مدت زمان پخت مرغ ترش حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت است. این غذا محلی را کنار زیتون پرورده سرو کنید و از طعم خوشمزه آن نهایت لذت را ببرید.
منبع: دیجیکالا مگ