چطور نان لاکو (نان برنجی گیلانی) را با بافت نرم و لطیف درست کنیم؟

به گزارش یومی بلاگ، نان لاکو یا نان برنجی، یکی از اصالتا گیلانی است که با ترکیب آرد برنج و گندم درست می گردد و ماندگاری طولانی دارد. نان لاکو، به خاطر استفاده از آرد برنج، بافت بسیار نرمی دارد و به عنوان نان صبحانه یا برای میان وعده در اغلب شهرهای گیلان از جمله لنگرود، سرو می گردد. بعلاوه نان لاکو برای شب یلدا و دورهمی های عید، پای ثابت دورهمی ها و مهمانی ها است. نان لاکو گیلکی روش تهیه جالبی دارد و درست کردن آن در خانه، کار بسیار آسانی است. در این مقاله از در ما طرز تهیه نان لاکو، به عنوان یکی از غذاهای شب یلدای گیلانی ها و نکات پخت و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.

چطور نان لاکو (نان برنجی گیلانی) را با بافت نرم و لطیف درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه نان لاکو گیلانی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد برنج400 گرم
آرد گندم1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
آب جوش1 و 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمکنوک قاشق چای خوری
زردچوبه1 قاشق مرباخوری
کره20 گرم
روغنبه میزان کافی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت نان لاکو گیلانی: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه نان لاکو (نان برنجی شمالی)

نان لاکو یک نان لطیف و خوشمزه با آرد برنج برای صبحانه و عصرانه است. در ادامه طرز تهیه نان برنجی لاکو مرحله به مرحله را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در ابتدا، آرد برنج و آرد گندم را در دو ظرف جدا، 2 تا 3 بار الک کنید تا کاملا صاف و یکدست گردد. یک شیرجوش یا قابلمه را روی شعله گاز بگذارید و آب را در آن بریزید. اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند.

در صورت تمایل می توانید آرد برنج و آرد گندم را از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.

مرحله دوم: آرد را خمیر کنید

آرد برنج را در یک کاسه مناسب بریزید و آب جوش را طی 2 تا 3 مرحله به آن اضافه کنید. بعد از هر بار اضافه کردن آب، خمیر را ورز دهید. برای ورز دادن خمیر، دستکش بپوشید تا دستتان نسوزد.

زردچوبه و نمک را هم در این فاصله اضافه کنید تا کاملا به خورد خمیر بروند. خمیر باید کاملا جمع گردد و بافت یکدستی پیدا کند. سپس خمیر را به 3 تا 4 چانه تقسیم کنید و داخل چانه ها را یک حفره ایجاد کنید.

مرحله سوم: خمیر نان لاکو را بجوشانید

یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و تا نیمه آب کنید. اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند. خمیرها را به آرامی داخل آب جوش بگذارید و شعله را کم کنید. به مدت 20 دقیقه خمیرها باید در آب بجوشند تا طعم خام آرد برنج گرفته گردد و خمیرها بپزند. بعد از پخته شدن خمیرها، خمیرها روی سطح آب قرار می گیرند. در این زمان، شعله را خاموش کنید.

مرحله چهارم: آرد گندم را اضافه کنید

خمیر که پخت، آنها را از قابلمه بیرون بیاورید و در یک ظرف مناسب بگذارید. خمیر را با چنگال، کمی باز کنید و آرد گندمی را که الک نموده بودید، به آن اضافه کنید. از آبی که خمیرها را در آن جوشانده بودید، به مقدار 2 تا 3 قاشق غذاخوری بردارید و روی خمیر بریزید.

مرحله پنجم: خمیر نان لاکو را درست کنید

مواد خمیر را با دست ورز دهید. شکر و کره را هم اضافه کنید. (کره باید در دمای محیط نرم شده باشد. اگر کره سفت است، می توانید کمی آن را حرارت دهید تا ذوب گردد) خمیر را به قدری ورز دهید که کاملا لطیف گردد و حالت چسبندگی نداشته باشد. اگر خمیر شل بود، کمی آرد دیگر اضافه کنید.

شما می توانید انواع کره حیوانی یا گیاهی و شکر را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله ششم: خمیر نان را چانه کنید

اگر ساج یا ظرف مخصوص پخت نان یا گمج دارید، نان را می توانید روی این وسایل درست کنید. در غیر این صورت یک تابه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید داغ گردد.

از خمیر، به مقدار چانه هایی (به مقدار یک پرتقال) بردارید. روی یک سطح را کمی آردپاشی کنید و چانه های خمیر را با وردنه باز کنید تا کاملا نازک گردد.

مرحله آخر: نان لاکو را بپزید

بهتر است سطح تابه را کمی با روغن مایع چرب کنید تا نان به آن نچسبد. خمیر پهن شده را در تابه یا روی ظرف مخصوص پخت نان بگذارید. اجازه دهید که یک طرف نان، بپزد و طلایی گردد. سپس آن را برگردانید تا سمت دیگر نان هم بپزد.

همه چانه های خمیر را به همین شکل بپزید. نان لاکو را بعد از پخت، لای دستمال پارچه ای بگذارید و در یخچال یا دمای محیط و جای خنک نگهداری کنید.

روغن مایع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه نان لاکو (نان برنجی گیلان)

  • در ترکیبات نان لاکو، از زردچوبه برای خوشرنگ شدن نان استفاده می گردد ولی شما می توانید زردچوبه را با زعفران دم نموده هم جایگزین کنید.
  • در بعضی از دستورهای پخت نان لاکو، از خمیر مایه برای حجم دادن به خمیر استفاده می گردد. در این صورت، 1 قاشق چای خوری خمیر مایه را با آب گرم مخلوط کنید و به خمیر اضافه کنید. سپس خمیر را به مدت 30 دقیقه استراحت دهید. بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.
  • نان لاکو را می توانید با کره، مربا، پنیر، شکلات صبحانه و … سرو کنید.
  • نان لاکو بدون بیات شدن، 3 تا 4 روز در دمای محیط تازه می ماند. برای ماندگاری بیشتر، نان لاکو را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن نان لاکو گیلانی

چطور بفهمیم خمیر نان لاکو پخته است؟

خمیرهای نان لاکو را باید در آب جوش، قرار دهید تا بجوشند. بعد از 10 تا 15 دقیقه خمیرها روی سطح آب می آیند و این نشان دهنده پختن و آماده شدن خمیر است.

چرا داخل خمیرهای نان لاکو را سوراخ می نمایند؟

علت ایجاد حفره یا سوراخ در خمیر نان لاکو، بهتر پخته شدن خمیر نان است. بهتر است خمیرها را به صورت استوانه ای یا دایره ای با حفره ای میان آن درست کنید تا همه قسمت های خمیر بپزد.

نان لاکو با چه آردی درست می گردد؟

نان لاکو با نام نان برنجی هم معروف است. آرد برنج ماده اصلی نان لاکو است و در آن از میزانی آرد گندم هم استفاده می گردد تا بافت نان انسجام بهتری پیدا کند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 3 آذر 1403 بروزرسانی: 3 آذر 1403 گردآورنده: umeblog.ir شناسه مطلب: 14156

به "چطور نان لاکو (نان برنجی گیلانی) را با بافت نرم و لطیف درست کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور نان لاکو (نان برنجی گیلانی) را با بافت نرم و لطیف درست کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید