طرز تهیه توپک پنیری ترد و لذیذ

به گزارش یومی بلاگ، توپک پنیری یه پیش غذای ساده و سریعِ که با مواد در دسترس درست می شه و برای مهمونی ها، دورهمی ها یا حتی یه میان وعده سبک یک و پرطرفداره. این توپک ها بدون احتیاج به پخت طولانی آماده می شن و می شه طعمشون رو با نوع پنیر، ادویه یا روکش دلخواه عوض کرد، برای همین هم با ذائقه های مختلف به راحتی هماهنگ می شن و هم به صورت سرد و هم ولرم قابل سرو هستن. در این مطلب از در ما طرز تهیه توپک پنیری رو به شما یاد می دیم.

طرز تهیه توپک پنیری ترد و لذیذ

طرز تهیه توپک پنیری در یک نگاه

برای تهیه توپک پنیری، اول سیب زمینی و سبزی رو بشورین، سبزی رو ریز خرد کنین و سیب زمینی رو با پوست بپزین، بعد پوستش رو بگیرین و وقتی هنوز گرمه کاملاً له کنین. پنیر خامه ای و پنیر پیتزا رو به پوره اضافه کنین و خوب مخلوط بدین، بعد سبزی، سیر و ادویه ها رو اضافه کنین و مواد رو یکدست کنین.

خمیر رو 15 تا 20 دقیقه داخل یخچال بذارین تا خودش رو بگیره، بعد به مقدار گردو شکل بدین، داخل پودر سوخاری بغلتونین و توی روغن با حرارت میانه سرخ کنین تا طلایی بشه، در آخر توپک ها رو گرم سرو کنین تا پنیر داخلش کش دار بمونه.

برای خوندن اندازه مواد اولیه، مراحل و طرز تهیه توپک پنیری ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه توپک پنیری

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
سیب زمینی3 عدد میانه
پنیر صبحانه (خامه ای یا لبنه)200 گرم
پنیر موزارلا (رنده شده)100 گرم
سیر (رنده شده) (اختیاری)1 حبه
جعفری یا شوید (ریز خرد شده)2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
پاپریکا یا پودر آویشنبه اندازه دلخواه
پودر سوخاری (برای روکش توپک)به اندازه لازم
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
سسبرای سرو توپک پنیری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه توپک سیب زمینی: 40 دقیقه

اندازه کالری در هر 100 گرم توپک: حدود 270 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه توپک پنیری با سیب زمینی

این توپک های پنیری بیشتر از اینکه یک غذای جدی باشن، یک انتخاب جمع وجور و شیک برای پذیرایی هستن که هم سریع آماده می شن و هم دستتون رو برای تغییر طعم باز می ذارن. ترکیب سیب زمینی نرم با چند نوع پنیر، بافتی می ده که هم برای سرو گرم جذابه هم بعد از خنک شدن شکل خودش رو خوب نگه می داره و مناسب مهمونی ها و دورهمی هاست.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه توپک پنیری، سیب زمینی ها رو زیر آب سرد بشورین تا کاملاً تمیز بشه و هیچ آلودگی روش نمونه. سبزی رو هم چند بار بشورین و بذارین داخل آبکش تا آب اضافیش کامل بره.

بعد سبزی رو با چاقوی تیز ریز خرد کنین، طوری که موقع مخلوط شدن داخل مواد دیده بشه ولی باعث از هم باز شدن توپک ها نشه. یک عدد سیر رو هم پوست بگیرین و بعد از اینکه زیر آب شستید با رنده ریز یا سیر له کن، به صورت ریز، رنده اش کنید.

مرحله دوم: سیب زمینی ها رو کامل بپزین

سیب زمینی شسته شده رو با پوست داخل قابلمه بذارین و روش آب بریزین تا کامل پوشیده بشه. قابلمه رو روی حرارت میانه بذارین و اجازه بدین اون قدر بپزه که چاقو خیلی راحت داخلش بره. بعد از پخت، سیب زمینی رو از آب دربیارین و بذارین کمی خنک بشه تا راحت پوستش رو بگیرین.

مرحله سوم: سیب زمینی ها رو کاملاً له کنین

پوست سیب زمینی رو جدا کنین و وقتی هنوز گرمه داخل کاسه بذارین. با گوشت کوب یا پوره کن، سیب زمینی رو خوب له کنین تا هیچ تکه ای توش باقی نمونه. دقت کنین پوره باید کاملاً صاف و یکدست باشه، چون وجود گلوله باعث ترک خوردن یا باز شدن توپک ها موقع سرخ کردن می شه.

مرحله چهارم: پنیرها رو به سیب زمینی اضافه کنین

در ادامه طرز تهیه توپک پنیری، اول پنیر خامه ای () و پنیر پیتزا () رو از یخچال بیرون بیارین تا خیلی سرد نباشه و راحت تر با مواد ترکیب بشه. پنیر خامه ای و پنیر پیتزا رو کم کم روی سیب زمینی له شده بریزین و با قاشق یا کفگیر آروم مخلوط کنین.

بهتره این کار رو وقتی سیب زمینی هنوز کمی گرمه انجام بدین تا پنیرها نرم بشن و یکنواخت داخل پوره پخش بشن. موقع مخلوط کردن فشار ندین و له نکنین؛ فقط مواد رو از کناره ها به وسط بیارین تا یک خمیر نرم، چسبنده و یکدست به دست بیاد. اگر دیدین قسمتی از پنیر گلوله مونده، کمی بیشتر هم بزنین تا کاملاً باز بشه.

شما می تونید پنیر خامه ای و پنیر پیتزا رو به صورت یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: سبزی و چاشنی ها رو اضافه کنین

سبزی خردشده، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و ادویه دلخواه رو کم کم به مخلوط اضافه کنین. مواد رو طوری مخلوط بدین که سبزی کاملاً پخش بشه ولی له نشه و رنگش داخل خمیر باقی بمونه. در این مرحله بافت نهایی خمیر رو چک کنین؛ خمیر باید نرم باشه ولی به دست نچسبه و وقتی فشارش می دین ترک نخوره.

شما می تونید نمک و فلفل سیاه رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: به مواد توپک پنیری استراحت بدین

بعد از ترکیب کامل مواد، روی کاسه رو بپوشونین و مواد رو داخل یخچال بذارین. این استراحت حداقل 15 تا 20 دقیقه لازمه تا پنیر خودش رو بگیره و خمیر سفت تر بشه.

تو این مدت طعم ها هم بهتر به خورد هم می رن و شکل دهی خیلی راحت تر می شه. اگر این مرحله رو حذف کنین، توپک ها موقع گرد کردن یا روکش گرفتن شل می شن و فرم شون رو از دست می دن.

مرحله هفتم: توپک ها رو شکل بدین و روکش کنین

بعد از استراحت توپک پنیری، روی دست هاتون رو خیلی کم چرب کنین تا مواد نچسبه. از خمیر به مقدار یک گردوی درشت بردارین و خیلی آروم بین کف دست هاتون بچرخونین تا سطحش صاف و ترک نخورده بشه.

بعد توپک رو داخل پودر سوخاری بذارین و از همه طرف بغلتونین تا کاملاً کاور بشه. اگر دیدین برخی قسمت ها روکش نگرفته، دوباره خیلی آروم داخل پودر بچرخونین تا لایه یکنواختی ایجاد بشه.

شما می تونید پودر سوخاری رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: توپک پنیری رو سرخ کنین

در ادامه طرز تهیه توپک پنیری با پنیر پیتزا، داخل تابه یا قابلمه کوچیک روغن بریزین و بذارین روی حرارت میانه رو به ملایم گرم بشه. وقتی روغن داغ شد، توپک ها رو یکی یکی داخلش بندازین و با قاشق یا انبر آروم بچرخونین تا همه طرفشون یکدست طلایی بشه.

عجله نکنین و حرارت رو زیاد نکنین، چون این توپک ها احتیاج دارن داخلشون هم گرم بشه و پنیر حالت نرم و کش دار بگیره. سرخ شدن تدریجی باعث می شه سطحشون نسوزه و داخلشون خمیری نشه.

شما می تونید روغن سرخ کردنی رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله آخر: توپک های پنیری رو سرو کنین

بعد از سرخ شدن، توپک ها رو روی دستمال کاغذی بذارین تا روغن اضافی گرفته بشه. اجازه بدین یکی دو دقیقه از حرارت بیفتن، بعد وقتی هنوز گرم هستن سرو کنین تا پنیر داخلشون کش بیاد. می تونین این توپک ها رو ساده یا کنار سس دلخواه () توی ظرف پذیرایی بچینین و مستقیم سر میز ببرین.

شما می تونید انواع سس آماده رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

روش های دیگر طرز تهیه توپک پنیری

این توپک پنیری رو می تونین به روش های مختلف درست کنین و با تغییر یکی دو تا ماده، طعم و بافتش رو کاملاً عوض کنین. انتخاب هر روش کاملاً به ذائقه، مواد در دسترس و نوع سرو دلخواه تون بستگی داره و می تونین بسته به مهمونی یا مصرف روزمره، نسخه مناسب خودتون رو انتخاب کنین.

طرز تهیه توپک پنیری مرغ

برای این مدل، فقط کافیه مرغ پخته و ریش ریش شده یا خیلی ریز خردشده رو به مواد اصلی اضافه کنین. بهتره مرغ کاملاً سرد و بدون آب اضافی باشه تا بافت خمیر شل نشه. ادویه رو کمی قوی تر بزنین تا طعم مرغ داخل توپک ها گم نشه و بقیه مراحل دقیقاً مشابه دستور اصلی انجام می شه.

طرز تهیه توپک پنیری با خمیر

توی این روش، به جای استفاده مستقیم از خمیر سیب زمینی، اندازه کمی خمیر نان یا خمیر یوفکای خردشده به مواد اضافه می کنین تا بافت توپک ها نونی تر و کش دارتر بشه. فقط حواستون باشه خمیر زیاد نباشه، چون طعم پنیر رو غالب می کنه و توپک ها سفت می شن. شکل دهی و سرخ کردن درست مثل روش پایه انجام می شه.

طرز تهیه توپک پنیری با شعریه

برای این مدل، شعریه رو خرد کنین و اول توی کره یا روغن خیلی کم تفت بدین تا سبک و طلایی بشه، بعد بذارین کمی خنک بشه و به مواد اصلی اضافه کنین. شعریه باعث می شه توپک ها بافت تُردتری داشته باشن و داخلشون متراکم تر بشه. ادامه مراحل دقیقاً مثل دستور اصلیه و فقط موقع روکش دادن دقت کنین سطحشون کاملاً پوشیده بشه.

بعلاوه شما می تونید رشته های شعریه رو جایگزین پودر سوخاری کنید و توپک های پنیری رو در رشته های خرد شده شعریه بغلطونید.

طرز تهیه توپک پنیری با سوسیس

اینجا کافیه سوسیس رو خیلی ریز خرد کنین و قبل از اضافه کردن، کمی تفت بدین تا بوی خامی ش گرفته بشه. بعد که خنک شد به مواد اضافه ش کنین و خوب مخلوط بدین. چون سوسیس خودش نمک و ادویه داره، مقدار نمک رو کمتر در نظر بگیرین و بقیه مراحل رو مثل روش پایه پیش ببرین.

طرز تهیه توپک پنیری ساده

در نسخه توپک پنیری ساده، پایه کار فقط روی پنیر انجام می شه و نتیجه یه توپک لطیف تر، کش دارتر و کاملاً پنیرمحوره. برای این مدل، پنیر خامه ای رو با پنیر پیتزا یا موزارلا خوب مخلوط کنین تا یه بافت منسجم و قابل شکل دهی به دست بیاد، بعد کمی پودر سوخاری یا آرد سوخاری اضافه کنین تا مواد خودش رو بگیره و شل نباشه. بعد مواد رو مثل روش اصلی در یخچال بذارید و بعد از گذشت بیست دقیقه سرخش کنید.

نکات مهم در طرز تهیه توپک پنیری ترد و خوشمزه

  • سیب زمینی رو حتماً با پوست بپزین و وقتی هنوز گرمه کامل له کنین تا بافت نهایی نرم، یکنواخت و بدون دونه های سفت بشه.
  • پنیر خامه ای رو قبل از استفاده از یخچال بیرون بذارین تا هم دمای محیط باشه و موقع ترکیب شدن با سیب زمینی کاملاً یکدست بشه.
  • وقتی پنیر پیتزا یا موزارلا رو اضافه می کنین، مواد رو فقط در حد مخلوط شدن هم بزنین و اصلاً ورز ندین تا بافت توپک ها سفت نشه.
  • برای داشتن نتیجه مطلوب در طرز تهیه توپک پنیری کش دار، استفاده از پنیرهایی با ذوب پذیری بالا مثل موزارلا باعث می شه داخل توپک کاملاً کش بیاد.
  • سیر رنده شده رو خیلی کم اضافه کنین تا فقط یه عطر ملایم بده و طعم اصلی پنیر غالب باقی بمونه.
  • سبزی های معطر رو ریز و یکنواخت خرد کنین ولی له نکنین تا هم ظاهر توپک ها زیباتر بشه هم بافتشون لطمه نبینه.
  • بعد از این که همه مواد رو مخلوط کردین، حتماً خمیر رو 15 تا 20 دقیقه داخل یخچال بذارین تا پنیر خودش رو بگیره و فرم دهی راحت تر بشه.
  • اگه احساس کردین مواد کمی شله، فقط اندازه خیلی کمی پودر سوخاری اضافه کنین تا بافت اصلاح بشه بدون این که خشکی ایجاد کنه.
  • برای گرفتن روکش یکدست در طرز تهیه توپک پنیری سوخاری، توپک ها رو آرام داخل پودر بچرخونین تا همه سطحشون کامل پوشیده بشه.
  • روغن رو با حرارت میانه رو به ملایم گرم کنین تا توپک ها به آرومی سرخ بشن و مغزشون هم زمان با سطحشون گرم بشه.
  • حرارت زیاد باعث می شه روی توپک ها سریع تیره بشه ولی پنیر داخلش فرصت ذوب و کش دار شدن نداشته باشه.
  • مقدار توپک ها رو خیلی بزرگ در نظر نگیرین چون توپک های میانه هم خوش فرم تر می شن هم یکنواخت تر سرخ می شن.
  • بعد از سرخ شدن، توپک ها رو روی دستمال کاغذی بذارین تا روغن اضافی گرفته بشه و سطحشون خیلی چرب نمونه.
  • توپک پنیری وقتی بهتر سرو می شه که هنوز گرمه، چون بافت داخل نرم تره و پنیر حالت کش دار و دلپذیرتری داره.
  • اگه قصد دارین توپک ها رو بعداً و به صورت نیمه سرد سرو کنین، بهتره اندازه پنیر خامه ای کمی بیشتر باشه تا بافتشون خشک نشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن توپک پنیری

چرا برخی وقت ها توپک های پنیری موقع سرخ شدن وا می رن؟

معمولاً وقتی مواد خوب استراحت نکرده باشن یا خمیر بیش از حد شل باشه این اتفاق می افته، برای همین استراحت دادن داخل یخچال و تنظیم اندازه پنیر و پودر سوخاری خیلی مهمه.

چه پنیری برای کش دار شدن توپک پنیری بهتره؟

پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا با کیفیت برترین انتخابه، چون با حرارت ملایم به آرومی ذوب می شه و داخل توپک حالت کش دار قشنگی ایجاد می کنه.

چرا توپک پنیری بعد از سرخ شدن سفت می شه؟

استفاده زیاد از پودر سوخاری، ورز دادن بیش از حد مواد یا سرخ کردن با حرارت بالا باعث از بین رفتن لطافت و سفت شدن بافت توپک ها می شه.

توپک پنیری رو بدون سرخ کردن میشه درست کرد؟

بله، می تونین توپک ها رو داخل فر یا سرخ کن بدون روغن بذارین تا برشته بشن، فقط انتظار بافت خیلی سرخ شده رو نداشته باشین و زمان پخت کمی بیشتر می شه.

چطور توپک پنیری رو خوش طعم تر کنین بدون این که طعم پنیر از بین بره؟

اضافه کردن اندازه خیلی کم سیر، فلفل سیاه تازه یا سبزی خشک معطر باعث می شه عطر بهتری بگیره بدون این که طعم اصلی پنیر غالبیتش رو از دست بده.

آیا می شه توپک پنیری رو از قبل آماده کرد؟

بله، می تونین مواد رو آماده کنین و قبل از سرخ کردن داخل یخچال نگه دارین، فقط بهتره سرخ کردن رو درست قبل از سرو انجام بدین تا بافت و کش دار بودن حفظ بشه.

چرا برخی توپک ها داخلشون خام می مونه ولی بیرونشون طلاییه؟

این معمولاً به خاطر حرارت بالای روغنه؛ وقتی روغن خیلی داغ باشه سطح سریع سرخ می شه ولی پنیر داخل فرصت ذوب شدن کامل رو پیدا نمی کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 آذر 1404 بروزرسانی: 25 آذر 1404 گردآورنده: umeblog.ir شناسه مطلب: 14398

به "طرز تهیه توپک پنیری ترد و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه توپک پنیری ترد و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید