طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب در سه سوت
به گزارش یومی بلاگ، شیرینی پنجره ای از آن دسته شیرینی هایی است که با قالب و بدون قالب در سه سوت می توان آن را درست کرد. این شیرینی خوشمزه که به بافت تردش شناخته می گردد یک شیرینی اصالتا نروژی است. آن ها برای جشن سال نو خود این شیرینی خوشمزه را درست می کردند. با گذشت سال ها، دستور آن راه خودش را به ایران و البته یزد باز کرد. یزدی ها به این شیرینی خوشمزه مانند کیک یزدی یا نان سوروک اهمیت خاصی می دهند و تا جای ممکن آن را خوشمزه درست می نمایند. در این مطلب می توانید طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب را بخوانید و آن را در سه سوت برای خود و خانواده تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب
- آرد سفید یک پیمانه
- شیر دو سوم پیمانه
- گلاب یک سوم پیمانه
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
- تخم مرغ سه عدد
- روغن سرخ کردنی به میزان لازم
- پودرقند به میزان لازم
- گل سرخ برای تزئین
طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب
1. نشاسته را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب به سراغ نشاسته گل بروید. نشاسته را در یک کاسه مناسب بریزید. شیر را کم کم به آن اضافه نموده و خوب هم بزنید. با حل شدن کامل دانه های نشاسته نوبت به گلاب می رسد. گلاب را به مخلوط اضافه کنید و آن را تا جایی هم بزنید که مخلوط شود.
2. وانیل و تخم مرغ را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب به سراغ تخم مرغ ها بروید. آن ها را دانه دانه به مخلوط اضافه نموده و هم بزنید. زمانی که سه عدد تخم مرغ را با مخلوط ترکیب کردید برای از بین بردن بوی زهم آن، وانیل گفته شده را اضافه و مایه را هم بزنید. آرد سفید را دو تا سه بار الک کنید. در ادامه آرد را به تدریج و در چند مرحله به مایه شیرینی پنجره ای اضافه کنید. در نهایت باید بافتی یک دست و رقیق داشته باشید.
3. شیرینی را سرخ کنید
شیرینی پنجره ای را به ظاهر و شکل مشبک مانندش می شناسند اما در این مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب، احتیاجی به قالب پنجره ای ندارید. این مرحله از پخت شیرینی مشابه طرز تهیه زولبیا خانگی آسان بدون قیف است. پس جای نگرانی نیست. شما باید مایه خمیر را در قیف شیرینی پزی یا قیف پلاستیکی بریزید. سر قیف پلاستیکی تان را با قیچی ببرید و همچون ریختن مایه زولبیا، به صورت دورانی آن را در تابه بریزید و سرخ کنید. از ظرف سس هم برای این کار می توانید بهره ببرید. بعد از تمام شدن مایه شیرینی، آن ها را داخل آبکش بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته شود. در نهایت روی آن ها به مقدار کافی پودر قند پاشیده و با گل سرخ تزئین شان کنید.
نکات تکمیلی پخت شیرینی پنجره ای بدون قالب
شیرینی پنجره ای که از دل کوچه پس کوچه های خشتی یزد به دیگر شهرها راه پیدا نموده، هواداران بسیاری دارد پس چه بهتر که در منزل این شیرینی را بدون قالب درست کنید. نکات گفته شده در ادامه به شما یاری خواهد نمود تا در حد یک قناد آن را درست کنید.
ریختن مایه شیرینی
در دستور تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب باید خمیر را داخل قبف یا بطری بریزید. خمیر را به صورت دایره ای و با فشار از بطری خارج کنید سپس سه تا چهار دایره متحدالمرکز در روغن ایجاد و وسط آن ها را ببندید. توجه داشته باشید که از داخل به بیرون این کار را انجام دهید. برای داشتن شیرینی هایی زیبا با اشکالی منظم به زمان و کمی تجربه احتیاج دارید قطعا دسته های بعدی بهتر خواهند بود.
نگه داری شیرینی پنجره ای
با هر دستوری که شیرینی پنجره ای را درست می کنید آن را تا دو ماه به راحتی می توانید در محیط خشک و خنک نگه دارید به شرط آن که شیرینی ها را در یک ظرف بزرگ و عمیق نگه دارید. شیرینی های پنجره ای بسیار ترد هستند پس مراقب باشید که در ظرف تحت فشار قرار نگیرند تا خرد شوند.
روغن سرخ کردنی
در دستور تهیه شیرینی پنجره ای بدون قالب باید از روغن سرخ کردنی بهره ببرید تا رنگ شیرینی ها هنگام سرخ شدن تغییری نکنند. اگر به تعداد زیاد شیرینی درست می کنید در صورت تیره و بدرنگ شدن روغن باید آن را حتما عوض کنید.
نان پنجره ای رژیمی
اگر از رژیم غذایی خاصی برای سلامتی تون استفاده می کنید که مصرف شکر و چربی را باید در آن به حداقل برسانید، باید آب را جایگزین شیر، عسل و شکر قهوه ای را هم جایگزین شکر و پودر قند کنید.
پودر قند برای شیرینی پنجره ای
ظاهر زیبا و طعم فوق العاده شیرینی پنجره ای به پودر قند برمی شود. باید با خنک شدن شیرینی ها روی آن پودرقند بریزید تا قند روی آن ها آب نشده و حالت خمیری پیدا نکنند. در کنار این شیرینی خوشمزه می توانید زولبیا را هم بدون قالب امتحان کنید.
استفاده از نشاسته
مهم ترین ماده در طرز تهیه این شیرینی، نشاسته گل است که به راحتی می توانید آن را با پودر نشاسته جایگزین کنید. این کار هیچ خللی در آشپزی و طعم شیرینی هایتان ایجاد نمی کند. پیشنهاد ما به شما با وجود شیر و نشاسته درست کردن مشکوفی برای وعده عصرانه تان است.
منبع: کتاب کاله