6 روش خشک کردن به (چیپس میوه به) بدون تیرگی و نرم شدن

به گزارش یومی بلاگ، طرز خشک کردن به برای تهیه انواع چای و دمنوش و طعم دادن به انواع سوپ و غذاهای مختلف یا مصرف چیپس به، به عنوان میان وعده و تنقلات کار سختی نیست. میوه به را به روش های ساده خانگی می توانید خشک و از خواص به نهایت بهره را ببرید. در این مقاله از در ، 6 روش خشک کردن به در خانه و درست کردن چیپس میوه به، به عنوان یک اسنک مفید را به شما آموزش خواهیم داد و نکات مهم برای سیاه نشدن به خشک و نگهداری صحیح به خشک را به شما خواهیم گفت.

6 روش خشک کردن به (چیپس میوه به) بدون تیرگی و نرم شدن

اصول آماده سازی به برای خشک کردن

قبل از انکه اقدام به خشک کردن میوه به کنید، باید به بعضی نکات در خصوص به ها توجه کنید:

  • میوه های به باید کاملا سالم، بدون خرابی و کرم خوردگی باشند. در صورت خرابی میوه ها، قسمت های فاسد را جدا کنید.
  • میوه های به را به خوبی بشویید و کرک های روی به را بگیرید.
  • اگر به ها پوست ضخیمی ندارند، می توانید با پوست آنها را خشک کنید.
  • اگر پوست به را گرفتید، آنها را دور نیندازید و برای تهیه دمنوش از آن بهره ببرید.
  • به را به صورت ورقه های نازک با چاقو یا پوست کن خرد نموده و بعد خشک کنید.
  • می توانید با رنده درشت، به ها را رنده کنید.
  • میزان برش های یا به های رنده شده باید هم میزان باشد تا همه تکه ها به یک نسبت خشک شوند.
  • برای جلوگیری از سیاه شدن به خشک شده، روی آنها کمی آبلیمو بپاشید. می توانید به ها را در شربتی حاوی شکر ذوب شده و آبلیمو بزنید و بعد آنها را خشک کنید.
  • ظرفی که به ها را در آن نگهداری می کنید باید تمیز، خشک و بدون رطوبت و بدون منفذ باشد تا رطوبت هوا به میوه خشک شده به نفوذ نکند.

روش های خشک کردن به

هر چند به خشک یا همان چیپس به، به راحتی در عطاری ها یا فروشگاه های مخصوص فروش میوه خشک می توانید بخرید اما خشک کردن به در خانه، هم آسان است و هم به خشک بسیار به صرفه برایتان تمام گردد. در عین حال سالم هم هست و را در خود دارد و می توانید برای هم از آن بهره ببرید.

خشک کردن به در تابه (روش اول)

مرحله اول: به ها را خرد کنید

یکی از سریع ترین راه ها برای خشک کردن میوه به، حرارت دادن آن در تابه است. در این روش، بهتر است به ها را با رنده درشت یا خردکن به صورت رنده ریز کنید. نباید به ها خیلی ریز باشند چون به های ریز در اثر حرارت می سوزند.

خلال های به باید حدود 2 میلی متر ضخامت داشته باشند و طول آنها حدود 5 تا 6 سانتی متر باشد. به ها را بشویید و با پوست یا بدون پوست خرد کنید. به های خرد شده نباید آب بیندازند.

مرحله دوم: به ها را تفت دهید

به ها را در یک تابه بریزید، بدون اینکه به آنها روغن اضافه کنید. تابه را روی حرارت میانه قرار دهید و مدام آنها را هم بزنید. حجم تابه را زیاد پر نکنید. اگر تابه کوچک است، یا برش های به زیاد هستند و حجم زیادی از تابه را می گیرند، طی چند مرحله، به ها را خشک کنید و همه به ها را در تابه نریزید.

مرحله سوم: به ها را در دمای محیط بگذارید

مدام به های داخل تابه را تفت دهید تا آب اضافی آنها گرفته گردد، در حدی که حالت لاستیکی و کشدار شوند. نباید به ها خشک و شکننده باشند. سپس به ها را در یک سینی یا صافی پهن بریزید ، طوری که کاملا پخش باشند.

اجازه دهید به ها سرد شوند و چند ساعت در دمای محیط بمانند و رطوبت آنها گرفته گردد. سپس به ها را در بطری یا ظرف دربسته بگذارید و در یخچال یا جای خشک و خنک قرار دهید.

خشک کردن به در فر (روش دوم)

مرحله اول: به ها را آماده کنید

اگر می خواهید از فر برای خشک کردن به بهره ببرید، به ها را بشویید. کرک روی آنها را با برس یا اسکاچ نرم پاک کنید. به ها را به صورت حلقه ای با ضخامت 2 میلی متر (به یاری پوست کن یا چاقو) برش بزنید. هسته ها را هم جدا کنید. می توانید به ها را به صورت خلالی نازک با رنده دستی یا برقی خرد کنید.

مرحله دوم: وسایل و فر را آماده کنید

فر را روشن و روی دمای 170 درجه سانتی گراد گرم کنید. کف سینی فر را فویل آلومینیومی بگذارید و به ها را روی سطح فویل پخش کنید، طوری که خیلی روی هم قرار نگیرند. بعد از 10 دقیقه که فر گرم شد، دمای فر را کم کنید و روی 120 درجه سانتی گراد بگذارید.

مرحله سوم: به ها را در فر بگذارید

سینی به را در فر بگذارید و کمی از لای درب فر را باز بگذارید تا هوا جریان پیدا کند. اگر درب فر را ببندید، به ها می پزند و نرم می شوند. با یک قاشق بلند چوبی یا سیخ فلزی محکم، لای در را باز کنید. هر 15 دقیقه یک بار، به ها را هم بزنید تا نسوزند. حدود 5 ساعت طول می کشد که به ها خشک شوند.

مرحله چهارم: به ها را در بطری نگهداری کنید

بعد از خشک شدن به ها، آنها را از فر بیرون بیاورید و چند ساعت در دمای آشپزخانه بگذارید تا هم رطوبت آنها گرفته گردد و هم از دما بیفتند. سپس به های خشک را در بطری تمیز یا ظرف دربسته بریزید و در جای خشک و خنک یا در یخچال و یا در فریزر نگهداری کنید.

خشک کردن به در مایکروفر (روش سوم)

مرحله اول: به ها را آماده کنید

برای درست کردن چیپس میوه به ابتدا میوه های سالم و رسیده به را بشویید و با یک مسواک نرم یا برس یا پارچه، کرک های روی به را پاک کنید. سپس به ها را در میزان ها و ضخامت یکسان خرد کنید یا برش بزنید. برش های به را در سینی مایکروفر بریزید، طوری که هوای داغ به همه به ها برسد.

مرحله دوم: به ها را خشک کنید

درجه مایکروفر را روی کمترین حالت تنظیم کنید تا به ها نسوزند. ظرف را در مایکروفر بگذارید و هر 5 دقیقه یک بار آنها را هم بزنید یا هر 3 دقیقه یک بار، حلقه ها را زیر و رو کنید تا همه به ها خشک شوند. زمان خشک شدن به ها، بنا بر ضخامت و میزان آنها، متفاوت خواهد بود.

مرحله سوم: به های خشک شده را در ظرف مناسب بریزید

بعد از اینکه به ها خشک شدند و حالت کشسانی گرفتند، آنها را از مایکروفر بیرون بیاورید و چند ساعت در دمای محیط بگذارید. سپس آنها را جمع نموده و در ظرف تمیز دربسته که هوایی به آن نفوذ نکند، بریزید و در جای خشک و خنک قرار دهید.

خشک کردن به در دستگاه میوه خشک کن (روش چهارم)

مرحله اول: به ها را آماده کنید

در این روش از تهیه چیپس میوه به ابتدا میوه های به را بشویید و کرک روی آنها را پاک کنید. به ها را با چاقو یا پوست کن به صورت حلقه ای برش بزنید. می توانید پوست به ها را هم نگه دارید. ضخامت به ها را حدود 2 تا 3 میلی متر در نظر بگیرید. به ها را در دستگاه خشک کن بچینید.

مرحله دوم: به ها را خشک کنید

دستگاه را روشن و روی دمای 57 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. درب دستگاه را ببندید و اجازه دهید به ها خشک شوند. هر یک ساعت یک بار به به ها سر بزنید و در صورت احتیاج، آنها را زیر و رو کنید. وقتی میوه ها خشک شدند، آنها را از داخل دستگاه جمع نموده و در ظرف مناسب بگذارید.

خشک کردن به روی بخاری (روش پنجم)

مناسب ترین و راحت ترین روش خشک کردن میوه به در فصل پاییز و زمستان استفاده از حرارت بخاری با شوفاژ است. در این روش، به ها را بشویید و برش های نازک، بزنید. برش های به را در سینی بچینید و سینی را روی بخاری بگذارید.

هر یک ساعت یک بار، به ها را زیر و رو کنید. مراقب باشید حرارت بخاری نباید زیاد باشد. به ها بعد از حدود 12 تا 24 ساعت خشک می شوند. آنها را از سینی جمع کنید و در ظرف مناسب و مکان مناسب، نگهداری کنید.

خشک کردن به در آفتاب (روش ششم)

سنتی ترین طرز تهیه چیپس به و انواع میوه های دیگر، قرار دادن آنها در مجاورت نور و گرمای خورشید است. در این روش، به زمان بیشتری برای خشک کردن به ها احتیاج خواهید داشت و ممکن است رنگ به های خشک، کمی تیره گردد.

به ها را بشویید و کرک روی آنها را پاک کنید. به ها را برش های نازک بزنید و در سینی بچینید. بهتر است به ها روی هم قرار نگیرند. سینی را در مجاورت هوای آزاد بگذارید و هر 12 ساعت یک بار، آنها را زیر و رو کنید.

حدود 2 تا 3 روز طول می کشد تا به تازه خشک گردد. سپس به ها را از سینی بردارید و در ظرف مناسب، در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن چیپس به

چرا به خشک کپک می زند؟

  • اگر مراحل خشک کردن به را به درستی رعایت ننموده باشید و به ها بعد از خشک شدن، هنوز کمی رطوبت داشته باشند، بعد از نگهداری در محیط باز یا یخچال کپک می زند.
  • در منطقه های که آب و هوای مرطوب و شرجی دارد، احتمال اینکه به خشک، کپک بزند بالا می رود. در این صورت به های خشک را در فریزر یا یخچال نگه دارید.
  • در منطقه ها شرجی و مرطوب برای خشک کردن به، از هوای آزاد استفاده نکنید و روش های دیگر را امتحان کنید.

برای جلوگیری از سیاه شدن به خشک چه کنیم؟

  • به مثل بعضی میوه های دیگر مثل موز، سیب و …، خیلی زود اکسید می گردد. برای جلوگیری از سیاه شدن به، به برش های این میوه، کمی آبلیمو بزنید.
  • برش ها یا تکه های به را در مخلوط رقیق آب نمک یا آب و آبلیمو قرار دهید و به سرعت بیرون بکشید. سپس آنها را خشک کنید.
  • به جای خشک کردن به در آفتاب و هوای آزاد، به ها را در دستگاه میوه خشک کن، خشک کنید یا روش های سریع خشک کردن به را دنبال کنید.
  • در زمان خشک کردن به، حرارت فر، توستر یا دستگاه خشک کن یا شعله زیر تابه را زیاد نکنید.

چیپس به چقدر ماندگاری دارد؟

به خشک یا چیپس به را می توانید به مدت 1 سال در یخچال و برای چند سال در فریزر نگهداری کنید. در دمای محیط، به خشک حدود 6 ماه بدون تغییر طعم و رنگ، ماندگاری دارد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 7 آذر 1403 بروزرسانی: 7 آذر 1403 گردآورنده: umeblog.ir شناسه مطلب: 14163

به "6 روش خشک کردن به (چیپس میوه به) بدون تیرگی و نرم شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 روش خشک کردن به (چیپس میوه به) بدون تیرگی و نرم شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید